Δολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα και για την ανθρωποκτονία, ισόβια κάθειρξη στον καθένα

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει από τους δικαστές να μην δεχθούν κανένα ελαφρυντικό για τους δύο κατηγορούμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό».

Η εισαγγελέας ανέφερε πως οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι σε όλη τη διάρκεια της δίκης «ενέπαιζαν το δικαστήριο», ενώ τόνισε ότι δεν επέδειξαν μεταμέλεια πραγματικά και αντίθετα συνεχίζουν ακόμη και τώρα να διασύρουν τη μνήμη της άτυχης φοιτήτριας.

Δείτε τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη ΕΔΩ

Η κ. Δόγκα σημείωσε ότι «δεν άκουσα αλήθειες μέσα στο δικαστήριο» αναφέροντας πως από την αρχή μέχρι το τέλος αυτό που χαρακτηρίζει τους δύο νεαρούς είναι «η έλλειψη ειλικρινούς θέσης». Επίσης, αναφέρθηκε σε «ηθική διαστροφή» που εμφανίζει ο χαρακτήρας των δύο την ίδια στιγμή που «τα στοιχεία βοούν».

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη» επανέλαβε η εισαγγελέας συνδέοντας την ψευδή, κατά την άποψη της, έκφραση λύπης με τη στάση των κατηγορουμένων που «ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει επίσης, να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον καθένα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η πρόταση τελικά έγινε δεκτή από το δικαστήριο, που απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα των δύο κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που είχαν ζητήσει.

Η ανακοίνωση της τελικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου. «Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία», είπε.