ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Έτσι εκπαιδεύεται η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Ελληνικής Αστυνομίας (βίντεο)

Βίντεο από την εκπαίδευση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Το αστυνομικό προσωπικό που στελεχώνει την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ακολουθεί εξειδικευμένη εκπαίδευση σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τη δράση της ομάδας όπως γρήγορη και ασφαλή οδήγηση, έλεγχοι ατόμων, οχημάτων και κτιρίων, θέματα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας, έλεγχοι υψηλού κινδύνου, κανόνες εμπλοκής και χρήσης όπλων, κλπ. Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα μετεκπαιδεύονται σε θέματα που αφορούν τη δράση της ομάδας.

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ που ανατριχιάζει: Το βίντεο για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που θα συγκινήσει

Οι 3.640 αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης («ΔΙ.ΑΣ.») αναλαμβάνουν την πρόληψη και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ληστείες, οι βιασμοί, οι συμπλοκές, οι ανθρωποκτονίες.

Διαβάστε και αυτό: Χρήσιμο άρθρο: Πόσο επικίνδυνοι είναι οι πυροβολισμοί στον αέρα και σε τι απόσταση μπορεί…

Πραγματοποιούν συνεχώς περιπολίες σε όλη τη χώρα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Οι αστυνομικοί των ομάδων περιπολούν σε 74 Δήμους της Αττικής συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά, 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης και 101 περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας. Η αριθμητική και γεωγραφική κατανομή των δυνάμεων της ομάδας προέκυψε από τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή.