Δεν πρόλαβε να φτάσει τα 30 και έπεσε νεκρός από τα χέρια Ναζιστών

Δεν πρόλαβε να φτάσει τα 30 και έπεσε νεκρός άνανδρα με πισώπλατες μαχαιριές, έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας

Ο Μιχάλης, ο Άλκης, ο άλλος ο Μιχάλης, όλα νεαρά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από δολοφόνους οπαδούς. Όλοι σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Ο Μιχάλης της ΑΕΚ έπεσε θύμα της μανίας 100 Ναζιστών, παρέα με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τι τραγικό. Εμείς, όλοι οι υγιείς φίλαθλοι της ΑΕΚ, που καταδικάζαμε τον άδικο χαμό του Μιχάλη Φιλόπουλου πριν 16 χρόνια, να χάνουμε έναν νέο άνθρωπο με τη… συνδρομή ελληνόπουλων.

Οι Ναζιστές Bad Blues Boys, είναι γνωστοί στην ποδοσφαιρική κοινότητα, ίσως περισσότερο και από την ίδια την ομάδα της Κροατίας.

Οι «Bad Blue Boys» ή BBB για συντομία, είναι το πιο φανατικό γκρουπ οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ιδρύθηκε το 1986. Το όνομα το πήρε από την ταινία «Bad Boys» του 1983 με τον Σον Πεν.

Οι Κροάτες βρίσκονται στον κατάλογο των 16 πιο επικίνδυνων οπαδών στον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που η UEFA είχε απαγορεύσει τη μετακίνησή τους στην Αθήνα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Η δράση του δεν περιορίζεται σε αθλητικά πλαίσια, αλλά έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Οι «Bad Blue Boys» είχαν προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στον πρώτο Κροάτη πρόεδρο Φράνιο Τούντμαν το 1990 μετά την ανεξαρτησία της χώρας. Ωστόσο, του εναντιώθηκαν όταν επιχείρησε να αλλάξει το όνομα της ομάδας σε NK Croatia.

Μπήκαν λοιπόν ανενόχλητοι στην χώρα μας, που μπάζει από παντού, διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα και πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να σκοτώσουν.

Αν μπορούσαν, θα σκότωναν κι άλλους. Χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές.

Ο Μιχάλης, βρέθηκε την πιο ακατάλληλη στιγμή, στο πιο ακατάλληλο σημείο. Όπως και η 13χρονη κοπελίτσα που την τραυμάτισαν οι Ναζιστές και το Τάγμα Εφόδου στην Αγιά Σοφιά.

Η πολιτεία, οι Αρχές και ο κρατικός μηχανισμός, για άλλη μια φορά λειτούργησε κατόπιν εορτής.

Τι να το κάνω που συνέλαβαν 98 άτομα; Σε λίγες ημέρες όλοι θα είναι σπίτια τους. Ο Μιχάλης όμως όχι. Δεν θα ξαναπάει στο σπίτι του, δεν θα ξαναγκαλιάσει την μητέρα του και τον πατέρα του. Δεν θα ξαναχαμογελάσει.

Ηθικοί αυτουργοί για την αιματοχυσία που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στον πεζόδρομο της Αγιάς Σοφιάς είναι το κράτος. Όλοι οι άλλοι είναι απλά δολοφόνοι.

Tην ίδια ώρα, τσουτσέκια σαν αυτά πιο κάτω γράφουν εμετικά post πάνω στο αίμα ενός νέου ανθρώπου. Η αστυνομία, η Δίωξη και ο κρατικός μηχανισμός ας κάνεις το καθήκον τους χωρίς κανέναν οίκτο. Να μπουν μέσα και αυτοί. Γιατί είναι εν δυνάμει δολοφόνοι.

Δεν πρόλαβε να φτάσει τα 30 και έπεσε νεκρός από τα χέρια Ναζιστών

Γράφει ένας υγιής φίλαθλος της ΑΕΚ