Ο Μιχάλης έσβησε από τα χέρια χούλιγκαν της Κροατίας

Ο Μιχάλης έσβησε άδικα απο τη δολοφονική καταδρομική επίθεση εκατό χούλιγκαν με μαχαιριές που δέχθηκε σε όλο του το κορμί

Ο 22χρονος φίλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τσάκαρης, έχασε τη ζωή του, καθώς υπέκυψε στα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο μετά από χτύπημα που δέχτηκε έξω από το γήπεδο. Δυστυχώς ο 22χρονος δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει.

Ήταν μια καταδρομική επίθεση θανάτου. Εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο σημείο, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν. Ένας από τους Κροάτες βγάζει το μαχαίρι και το καρφώνει στο μπράτσο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Η κοφτερή λεπίδα, βρίσκει αρτηρία και η αιμορραγία είναι ακατάσχετη. Ο Μιχάλης από την Ελευσίνα, σωριάζεται πνιγμένος στο αίμα στο οδόστρωμα. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον χτυπούν με ρόπαλα στο κεφάλι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 22χρονου Μιχάλη, προκύπτουν αβίαστα τα εξής συμπεράσματα για την απουσία της αστυνομίας:

Δεν πρόκειται για μια διένεξη μεταξύ δύο ομάδων αλλά για μία οργανωμένη μέσα από τα social media διεθνή επιδρομή χούλιγκαν στη χώρα μας με στόχο την άκρατη βία με αφορμή τον αγώνα ΑΕΚ – Δυναμό Ζάγκρεμπ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι συλληφθέντες δεν είναι μόνο Κροάτες αλλά και από άλλες 5 χώρες (μεταξύ αυτών Γερμανία, Αυστρία, Αλβανία, Βοσνία και Έλληνες) που στόχο είχαν την τυφλή βία. Όλοι αυτοί που όπως λέγεται από πηγές της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται πολιτικά για νεοναζιστικά μορφώματα που δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι αλλά με κομβόι αυτοκινήτων, πέρασαν τα σύνορα και έφτασαν μέχρι την πρωτεύουσα. Πέρα από το ότι το τμήμα της αστυνομίας που ασχολείται με την αθλητική βία θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οργανώνεται αυτή η φονική συνάντηση δεν τους σταμάτησε στα σύνορα, δεν τους έλεγξε, δεν τους κατέγραψε, δεν τους συνόδευσε, δεν τους απομόνωσε και έφτασαν ανενόχλητοι μέχρι την πρωτεύουσα.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Γνωρίζαμε ότι έρχονται Κροάτες για επεισόδια»

Ο αυτόπτης μάρτυρας, ιδιοκτήτης μαγαζιού, μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε: «Έπεσε πάρα πολύ ξύλο, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Γύρω γύρω ήταν πολλές ομάδες. Είδα έναν τραυματία με ανοιγμένο κεφάλι να τον παραλαμβάνει το ασθενοφόρο».

Όσο για το αν υπήρχε αστυνομική δύναμη στο σημείο, ανέφερε: «Δυστυχώς η αστυνομία ήρθε μετά από μισή ώρα».

«Ένα παλικάρι από την ΑΕΚ ήρθε μισή ώρα πριν το συμβάν και με ενημέρωσε ότι θα έρθουν Κροάτες, έχε το νου σου», περιέγραψε φανερά σοκαρισμένος ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Περίπου 10 παρά, είχα το μαγαζί μισογεμάτο και κάποιος ήρθε και με ειδοποίησε. Ήρθε ένα άτομο της ΑΕΚ και είπε πως θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου ‘πε σιγά σιγά να διώξω τον κόσμο», λέει αρχικά.

«Μετά από 10 λεπτά άρχισαν να βάζουν φωτιές. Γύρω στα 200-300 άτομα άρχισαν και τα έσπαγαν όλα. Στο κατέβασμα αρχίζει και αδειάζει το μαγαζί, πετάγανε καρέκλες ο ένας στον άλλο και συναντήθηκαν με 20-30 ΑΕΚτζήδες», περιγράφει.

Για τον νεκρό 22χρονο λέει πως τον «βρήκαν με μαχαιριές και τον μετέφεραν αιμόφυρτο», ενώ «άλλος αιμόφυρτος, Κροάτης, ήταν εδώ μπροστά στο μαγαζί σε άσχημη κατάσταση».

Αναφερόμενος στους χούλιγκαν, λέει χαρακτηριστικά: «Είχαν άγριες διαθέσεις (…). Χτυπάγανε παντού, ό,τι βρίσκανε. Μισή ώρα κράτησε το συμβάν. Είχαν πολύ άγριες διαθέσεις, είχαν ρόπαλα, ήταν οργανωμένοι».

Τέλος, ο ίδιος αναφέρει πως «είχε ακουστεί πως θα γίνει».

Εντοπίστηκαν αυτοκίνητα των Κροατών χούλιγκαν

Μερικά από τα αυτοκίνητα με τα οποία κατάφεραν να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα και να φτάσουν οι Κροάτες χούλιγκαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια , κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί όπου θα κάνουν έρευνες στο εσωτερικό τους.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα στις 10:30 συνάντησή του με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, λόγω των αιματηρών γεγονότων που κατέληξαν στον θάνατο νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ, αργά τη νύχτα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Οικονόμου επέστρεψε στην Αθήνα όπου συμμετέχει σε συσκέψεις στο υπουργείο και παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Eurokinisi

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

Άγνωστο αν θα γίνει ο αγώνας ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Υπό το φως της τραγικής είδησης του θανάτου του φιλάθλου της ΑΕΚ είναι άγνωστο αν η διοργανώτρια αρχή και η ΕΛ.ΑΣ θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα (8/8, 21:45).

Καρέ καρέ η δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί εν όψει του σημερινού (08/08) παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον κροατικό σύλλογο, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.


Οι 98 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται –αρχικά– για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής, ενώ, δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «βαρύνει», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Eurokinissi

Εικόνες καταστροφής μετά την επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Σοκάρουν οι φωτογραφίες με το πρώτο φως της ημέρας στον ευρύτερο χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη εννέα.

Eurokinissi
Eurokinissi