Κολωνός: Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα τα ξημερώματα – Ανυπολόγιστες ζημιές

Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα με καπνικά προϊόντα, επί της οδού Ηρούς, συγκλόνισε τον Κολωνό το βράδυ της Κυριακής (11/12) προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. («Ρομά – καταυλισμοί – γκέτο» – Η ΕΛ.ΑΣ. αποφασισμένη να “σπάσει” τα άβατα – Πως όμως;)

Βομβιστική επίθεση

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε στις 02.45 σήμερα Δευτέρα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές στο κατάστημα με τα καπνικά προϊόντα και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έσπασαν τζάμια στις γύρω κατοικίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εσκεμμένη ενέργεια, προφανώς βομβιστική επίθεση και όχι ατύχημα.

Οι περίοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και ορισμένοι βγήκαν στον δρόμο για να δουν τι έχει συμβεί, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη ακούστηκε μέχρι το Σύνταγμα.

Έσπασαν τα τζάμια στο σπίτι μου που βρίσκεται σε απόσταση εκατό μέτρων από το σημείο της έκρηξης, ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.

Καταστράφηκε το ισόγειο

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην είσοδο της επιχείρησης. Το ισόγειο καταστράφηκε ολοσχερώς όπως και τέσσερα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρίσκονταν παρκαρισμένα στο σημείο και ανέκοψαν τη δύναμη του ωστικού κύματος.

Από την πρώτη στιγμή έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Έσπασαν τα πάντα σε ακτίνα 70 μέτρων

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα σε απόσταση ακόμα και 70 μέτρων. Ζημιές υπέστησαν και άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Θραύσματα από τις τζαμαρίες είχαν διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή.

Καταστράφηκε συνεργείο αυτοκινήτων

Σοβαρές ζημιές υπέστη ένα συνεργείο αυτοκινήτων σε απόσταση 70 μέτρων από την έκρηξη καθώς έσπασαν όλα τα τζάμια. «Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε. Ευτυχώς δεν καταστράφηκαν τα αυτοκίνητα των πελατών μου διότι τότε θα είχα τρελαθεί. Το κατάστημα μου όμως καταστράφηκε εξωτερικά. Ποιος θα με αποζημιώσει μέσα στα Χριστούγεννα;», είπε ο ιδιοκτήτης του συνεργείου.

Ειδικοί του ΤΕΕΜ

Μετέβησαν, επίσης, ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που ερευνούν για στοιχεία από τα οποία θα εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης, το είδος του μηχανισμού – εάν πρόκειται για βομβιστική ενέργεια – και τυχόν ίχνη για τον εντοπισμό των δραστών.