Κύπρος : Καταγγελία για πώληση ναρκωτικών σε σχολικό κυλικείο

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Κύπρου η αναφορά της εκπροσώπου του Foundation for a Drug – Free World, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία εξέτασε σήμερα το θέμα των ναρκωτικών στα σχολεία, ότι υπάρχει στο νησί κυλικείο σε σχολείο το οποίο διακινεί ναρκωτικά.

Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία φαίνεται να αφορά ιδιοκτήτη κυλικείου σε σχολείο στη Λεμεσό, με την εκπρόσωπο του Οργανισμού να σημειώνει ότι ο Σύνδεσμος Γονέων, του συγκεκριμένου σχολείου επιχείρησε να προβεί σε διαβήματα αλλά δέχεται απειλές, με αποτέλεσμα το ίδιο πρόσωπο να συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο σχολείο.

Κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα λέχθηκαν, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, ότι είναι λυπηρό να λέγονται τόσο σοβαρά πράγματα πριν να εξετάζονται όπως πρέπει, αμαυρώνοντας σχολεία, κυλικεία και ανθρώπους. Σε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Έλληνα, που αποδειχθεί ότι πρόκειται για στοιχεία που δεν ευσταθούν, θα πρέπει να υπάρχουν και συνέπειες. Ο κ. Έλληνας, ξεκαθάρισε ότι από κανένα (Ούτε από σχολείο, Ούτε από γονείς), δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι «Η αστυνομία θα πρέπει να απαιτήσει να λάβει τα στοιχεία που λέχθηκαν στη Βουλή και να διερευνήσει την καταγγελία».

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να καταθέσουν στοιχεία και απόψεις για το θέμα των ναρκωτικών στα σχολεία, με τους περισσότερους από αυτούς να συγκλίνουν στο ότι παρουσιάζεται αυξητική τάση και επιβάλλεται να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, καθώς πρόκειται για ευαίσθητες ηλικίες.

ΠΗΓΗ