ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών: Άλλη μια επεισοδιακή σύλληψη σεσημασμένου με μαχαίρι… 35 εκατοστών

Χθες, Δευτέρα 1/5/2023, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών (ομάδα 102-2, Β’ αλλαγή) και περί ώρα 22:45 στην περιοχή της Ομόνοιας κατά την περιπολία τους είδαν ένα δίκυκλο “παπάκι” μάρκας Yamaha Crypton με δύο άτομα να κινούνται ύποπτα.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησε να το ακολουθεί, ενώ οι ύποπτοι ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Σε σήμα των αστυνομικών να ακινητοποιήσει ο οδηγός το μηχανάκι, μπήκε σε μονόδρομο με αντίθεση κατεύθυνση επί της Σοφοκλέους και Γερανίου. Λίγα μέτρα πιο κάτω, αποβίβασε τον συνεπιβάτη του ο οποίος τράπηκε σε φυγή, ενώ ο οδηγός διέφυγε προς άγνωστη ταχύτητα.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο συνοδηγός. Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε ένα μαχαίρι 35 εκατοστών, ένα τσαντάκι κλεμμένο το οποίο είχε μέσα ένα iPhone τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και 2 τραπεζικές κάρτες, τα οποία είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα το πρωί της ίδιας ημέρας.

Όπως διαπιστώθηκε από την ΥΑΔΑ, ο συλληφθέντας είναι σεσημασμένος για ληστείες και αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για τον κατηγορούμενο.

Στη φωτογραφία το μαχαίρι που είχε ο συλληφθέντας λίγα λεπτά μετά την σύλληψή του, όπως το κατέγραψε ρεπόρτερ του Policenews που βρέθηκε στο σημείο.