Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις νονών της νύχτας και στελεχών της Αστυνομίας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για διαλόγους και επαφές νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σε ανώτατο επίπεδο

Συνομιλίες που εντοπίστηκαν από παρακολουθήσεις επικοινωνιών σε εφαρμογές όπως το Viber και το WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων με συμβόλαια θανάτου, που επί σειρά μηνών αποτελούσαν αντικείμενο ερευνών σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητες, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Βήματος.

Από τις παρακολουθήσεις αυτές, προέκυψε ότι ανώτατοι νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., συνέδραμαν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και εμπλεκόμενους σε ποινικά αδικήματα.

Από τους διαλόγους που αποκαλύπτονται, στόχος φαίνεται πως ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίζουν τη δράση τους.

Στην παρέμβασή του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος ζητά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση και να ελεγχθεί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της ανάγκης για άμεση διερεύνηση, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητά μάλιστα η προκαταρκτική να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.