ΓΕΣ: Στις 16 Νοεμβρίου οι αθλητικές δοκιμασίες των υποψηφίων ΟΒΑ

Στις 16 Νοεμβρίου οι αθλητικές δοκιμασίες των υποψηφίων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών Δυνάμεων

Καλούνται να παρουσιασθούν στις 16 Νοεμβρίου 2022, και ώρα από 07:30 στη σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ, Ασπρόπυργος Αττικής) και στο κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ, Ρεντίνα Θεσσαλονίκης)οι οπλίτες και έφεδροι, οι οποίοι υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση ανακατάταξης-επανακατάταξής τους ως ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων και πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις-προσόντα.

Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές αθλητικών δοκιμασιών, υποχρεούνται να φέρουν απαραίτητα μαζί τους, προκειμένου να γίνονται δεκτοί για τις δοκιμασίες:

α. Αθλητική περιβολή,

β. Προστατευτική μάσκα, μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95, FFP2) ή διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη) και

γ. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο αποδεικνύει την ταυτότητά τους για τους εφέδρους, ενώ οι υπηρετούντες το δελτίο της στρατιωτικής τους ταυτότητας. Σε περίπτωση απώλειας, δελτίο προσωρινής στρατιωτικής ταυτότητας ή βεβαίωση αστυνομικής αρχής με επικολλημένη φωτογραφία, στην οποία να αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για την έκδοση νέου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Εφόσον υποψήφιοι, πριν την παρουσίασή τους για αθλητικές δοκιμασίες, διαγνωσθούν ως θετικοί στη λοίμωξη COVID-19 ή χαρακτηρισθούν ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και τεθούν σε υγειονομικό αποκλεισμό, οφείλουν να απευθυνθούν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο ΓΕΣ/Β4 (email επικοινωνίας: [email protected]), προκειμένου να καθορισθεί εναλλακτική ημερομηνία παρουσίασής τους στην επιτροπή αθλητικών δοκιμασιών, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει την 22 Νοεμβρίου 2022.

Κατά την παρουσίασή τους, προκειμένου να γίνουν δεκτοί από την επιτροπή αθλητικών δοκιμασιών, πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα ηλεκτρονικό αποδεικτικό από την ιστοσελίδα «www.gov.gr», στο οποίο θα καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 (PCR ή Rapid test), ο οποίος πρέπει να έχει διενεργηθεί αμέσως μετά το πέρας του υγειονομικού αποκλεισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν με δική τους ευθύνη αναφορικά με τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των αθλητικών δοκιμασιών, μέσω της εφαρμογής ova.army.gr και της σχετικής διαταγής, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΣ.