Αττική: Χειροπέδες σε μέλος συμμορίας που «ξάφριζε» κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας εξιχνιάστηκαν δεκάδες περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων

Στα χέρια των Αρχών 43χρονος μέλος σπείρας που πραγματοποιούσε κλοπές κατ’ επάγγελμα.

Από την προανακριτική έρευνα για την δράση της σπείρας έχουν εξιχνιασθεί 14 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων περιστατικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες της Τρίτης 8-11-2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός ως μέλος συμμορίας για κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για άρνηση υποβολής δακτυλοσκόπησης. Συγκατηγορούμενος τυγχάνει και έτερο μέλος που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπής κινητών τηλεφώνων από καθήμενους πελάτες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε πρωινές ο 43χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η συμμορία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τα μέλη της είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας με πρόσχημα την παροχή πληροφοριών ή τη διανομή φυλλαδίων, εισέρχονταν σε καταστήματα και αφήνοντας τα έντυπα πάνω στα κινητά των πελατών, τα αφαιρούσαν.

Συγκεκριμένα, το πρώτο άτομο προσέγγιζε τα «υποψήφια θύματα» και απασχολώντας τους με τις παραπάνω μεθόδους τους αφαιρούσε τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το δεύτερο άτομο, το οποίο βρισκόταν πλησίον, παραλάμβανε τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, αφενός για να μην ανευρεθούν στην κατοχή του πρώτου σε περίπτωση που γινόταν αντιληπτός και αφετέρου για να τον ειδοποιεί σε περίπτωση διέλευσης αστυνομικών, προκειμένου να διακόψουν ή να αναστείλουν τη δράση τους.

Ο συλληφθείς, και το έτερο μέλος της συμμορίας, έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής -14- περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.