Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδ. Αραβία

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία

Την ελληνική δύναμη που στελεχώνει την πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην πόλη Γιανμπού της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept», κατόπιν αιτήματος και έγκρισης του κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μαζί με τον Έλληνα πρέσβη, Αλέξη Κωνσταντόπουλο.

«Η ενεργός συμμετοχή της ελληνικής πυροβολαρχίας στη διεθνή πρωτοβουλία ‘Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept’ αποδεικνύει εμπράκτως ότι η Ελλάδα διαθέτει τις ικανότητες, τις δυνατότητες και την επιχειρησιακή εμπειρία για να λειτουργήσει ως πάροχος ασφαλείας, γεγονός που της προσδίδει αυξημένο κύρος και μεγάλη προστιθέμενενη αξία μεταξύ των άλλων χωρών», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του απευθυνόμενος προς τα στελέχη της ελληνικής δύναμης.

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Παράλληλα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ, έγραψε για την παρουσία της ελληνικής δύναμης Σαουδικής Αραβίας-πυροβολαρχίας Patriot στην πόλη Γιανμπού:

«Εκεί που η Ελλάδα παράγει ασφάλεια και σταθεροτητα και χτίζει ισχυρές εταιρικές σχέσεις και συμμαχίες.

Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση σας στην αποστολή σας!

Ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελος Μιχαήλ να είναι πάντοτε στο πλευρό σας!

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον διοικητή της δυτικής περιφέρειας της Σαουδικής Αραβίας Major General Ahmed Ali Al-Debais και την ‘120 Air Defense Battalion’ για την θερμή υποδοχή και την άψογη φιλοξενία τους!

Η ελληνική δύναμη Σαουδικής Αραβίας είναι σε καλά χέρια!».

Αμυντικά συνεργασία με τις χώρες του αραβικού κόσμου

Το ΓΕΕΘΑ, με τη στρατιωτική διπλωματία που έχει αναπτύξει, ενδυναμώνει συνεχώς την αμυντική συνεργασία με χώρες του λεγόμενου αραβικού κόσμου, προκαλώντας την οργή του τουρκικού καθεστώτος, που προσπαθεί απεγνωσμένα να σπάσει τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ της Αθήνας και μουσουλμανικών χωρών.

sτην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, έχουν μετασταθμεύσει έξι μαχητικά F-15 της Σαουδικής Αραβίας για την άσκηση Falcon Eye 3, η οποία διοργανώνεται κατόπιν πρωτοβουλίας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου. Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων με τις αραβικές χώρες, είχε αναλάβει πριν από τρία χρόνια πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, διοργανώνοντας την πρώτη Falcon Eye στην Κρήτη.