Θεσσαλονίκη: Ρομά άρπαζαν μεγάλα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι έκλεβαν με τη μέθοδο απάτης ηλικιωμένους. Είχαν αρπάξει μέχρι και 10.000 ευρώ

Στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής (04/11) συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 28χρονος Ρομά για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος πλησίασε 84χρονη γυναίκα και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος συνεργείου και επισκεύασε το αυτοκίνητο του ανιψιού της, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ. Για να γίνει πιστευτός έδωσε στην ηλικιωμένη το κινητό του προκειμένου να μιλήσει με άγνωστο άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο ανιψιός της.

Ακολούθως, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στην ίδια περιοχή, όπου η παθούσα πραγματοποίησε χρηματικές αναλήψεις και παρέδωσε στον 28χρονο το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Έκλεψαν 10.000 ευρώ από 85χρονο

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή της Καλαμαριάς, 33χρονο Ρομά, ο οποίος από αρχές του έτους, μαζί με συνεργό του, επισκέπτονταν την οικία 85χρονου, όπου διαμένει με τη σύζυγό του και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα υγείας τους κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου, με το πρόσχημα ότι τους οφείλει διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και για την αποφυγή παρόμοιων αδικημάτων σε βάρος των πολιτών, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παρατίθενται οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, καθώς και συνήθεις τρόποι δράσεις των επιτηδείων: