Λαμία: Στο Αυτόφωρο οι Ρομά που επιτέθηκαν σε δημοτικούς αστυνομικούς

Οι Ρομά αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες, μετά την άγρια επίθεση κατά δημοτικών αστυνομικών

Στα κρατητήρια της Α.Δ. Φθιώτιδας θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι οι 5 Ρομά που συνελήφθησαν μετά την άγρια επίθεση, χθες το βράδυ, εναντίον 2 δημοτικών αστυνομικών και ενός πολίτη. Τη ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας όπου καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των δικαστών.

Κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια, έχοντας να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες, έκαναν λόγο για «άτυχη στιγμή» ζητώντας μάλιστα «συγγνώμη από τα θύματά τους».

Οι πέντε κατηγορούμενοι αρχικά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά, τον ένα δημοτικό αστυνομικό, που τους ζήτησε να μετακινήσουν το όχημα τους, καθώς εμπόδιζε, ενώ ο δεύτερος δημοτικός αστυνομικός που πήγε να βοηθήσει πρόλαβε να απομακρυνθεί με μικρά τραύματα. Λίγο αργότερα ένας πολίτης που μπήκε στη μέση, δέχτηκε και αυτός άγρια επίθεση

Οι 5 Ρομά αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες όπως είναι η κατηγορία για «επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία κατά μόνας και κατά συρροή» όπως επίσης και «βαριά σωματική βλάβη κατά συναυτουργία» και «βία κατά υπαλλήλου κατά συναυτουργία» καθώς και «διακεκριμένη φθορά κατά συναυτουργία» αφού στο τέλος ξέσπασαν και στο αυτοκίνητο της δημοτικής αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις τραυματίες ήδη από το νοσοκομείο της Λαμίας, όπου οδηγήθηκαν, πήραν εξιτήριο ο ένας από τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς και ο πολίτης, καθώς είχαν ελαφρότερα τραύματα. Ο άλλος δημοτικός αστυνομικός παραμένει στο νοσοκομείο καθώς διενεργούνται εξετάσεις, ωστόσο δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Η αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν οι συγκεκριμένοι Ρομά έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην πόλη της Λαμίας, με το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και των επαγγελματικών τάξεων να ζητούν αυστηρότερη αστυνόμευση σε καθημερινή βάση.