Κολωνός – Βιασμός 12χρονης: Τέταρτη σύλληψη μέσα σε ένα 24ωρο

Κολωνός: Πραγματοποιήθηκε και η τέταρτη σύλληψη που είχε προαναγγελθεί από τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί μετά τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης

Εκτελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (4/11) το τέταρτο και τελευταίο από τα εντάλματα που προέκυψαν από τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσής της, στον Κολωνό.

Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος πλοίων, ο οποίος συνελήφθη στην Κόρινθο. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει στην πόλη και τον αναζητούσε από το μεσημέρι. Ο συλληφθείς, ωστόσο, είναι κάτοικος Αθηνών και πιθανότατα είχε μεταβεί στην Κόρινθο για να αποφύγει τη σύλληψη.

Το τελευταίο 24ωρο, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορούμενων για τη συγκεκριμένη υπόθεση στους 10. Ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, είναι ο άνδρας που υπήρξε προπονητής ποδοσφαίρου και μάλιστα σε ακαδημίες μικρών παιδιών.

Καταγγελία Λύτρα για απαξιωτική συμπεριφορά στη 12χρονη
Για «απαξιωτική συμπεριφορά» της ανακρίτριας απέναντι στη 12χρονη μίλησε ο δικηγόρος της μητέρας του θύματος. Ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε ότι η 12χρονη μετέφερε τα περί συμπεριφοράς της ανακρίτριας στη θεία της και εκείνη με τη σειρά της, του ζήτησε να τα δημοσιοποιήσει.

«Μου είπαν ότι η 12χρονη είναι σε πολύ κακή κατάσταση ψυχολογική. Γιατί έπρεπε να μπει σε αυτή την κατάσταση τρεις φορές στη διαδικασία. Και ενδεχομένως να χρειαστεί να ξαναμπεί και να ξαναμπεί. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι.

Έχω την εντολή, από τη θεία να υπερασπιστώ αυτή τη μητέρα. Η 12χρονη έχει μεταφέρει στη θεία, πως στην ανάκριση που έγινε πριν δύο ημέρες που ήταν παιδοψυχολόγος και ανακρίτρια, η συμπεριφορά της ανακρίτριας δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Η θεία μου ζήτησε να δημοσιοποιηθεί αυτό. Ότι της μετέφερε για τη συμπεριφορά της ανακρίτριας. Ο τρόπος απέναντι στη 12χρονη ήταν απαξιωτικός. Μεσολάβησε ψυχολόγος και αστυνομικός για να γίνονται οι ερωτήσεις και τα πράγματα πιο ήρεμα.

Ενδεχομένως η θεία θα κρατήσει τη 12χρονη. Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όποιον και να βάλετε για έξι ώρες να καταθέτει στη ΓΑΔΑ, είναι τραγικό. Ενδεχομένως κάποια στιγμή αυτά έπρεπε να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και όχι ένα 12χρονο να δίνει καταθέσεις στη ΓΑΔΑ».

Ακόμα για τη μητέρα της 12χρονης, την οποία υπερασπίζεται, ο Απόστολος Λύτρας, ανέφερε: «Δεν την έχει ενοχλήσει κανείς. Κανείς δεν την έχει τραμπουκίσει. Δεν έχει βγει έξω από το κελί της. Παρότι μπορεί να προαυλιστεί, δεν το έχει κάνει. Πράγματι είναι σε διπλανά κελιά με την Πισπιρίγκου. Μιλάνε, χωρίς να μπορεί η μια να δει την άλλη.

Προφανώς αυτό που την απασχολεί είναι τα λάθη που η ίδια έχει κάνει στο μεγάλωμα της 12χρονης. Από εκεί και μετά η φυλακή είναι πολύ σκληρό πράγμα. Δεν έχει βγει από το κελί της. Μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με τίποτα άλλο.

Τα εντάλματα σύλληψης έχουν αργήσει. Και να εκδοθούν και να εκτελεστούν. Η έρευνα πάει με πολύ αργούς ρυθμούς. Στο τέλος κάποιοι από τους εμπλεκόμενους θα διαφύγουν στο εξωτερικό. Δεν έχει ευθύνη η Αστυνομία γι αυτό».