Φθιώτιδα: Δέκα χρόνια κάθειρξη σε δικηγόρο για ασέλγεια σε ανήλικη

Φθιώτιδα: Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο από το Δικαστήριο που τον έκρινε ομόφωνα ένοχο – Ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες

Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, ο 75χρονος σήμερα δικηγόρος ο οποίος το 2019 είχε συλληφθεί για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, σε περιοχή της Φθιώτιδας, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο ίδιος αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται και επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι οι καταγγελλόμενες τον Μάιο του 2019 από την ανήλικη, πράξεις σεξουαλικής κακοποίησής της, είναι προϊόν σκευωρίας της μητέρας της με σκοπό να του αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ωστόσο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε ομόφωνα για το ότι με πρόθεση προέβη κατ΄ εξακολούθηση σε γενετήσιες πράξεις με πρόσωπο που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επέβαλλε την ανωτέρω ποινή.

Λόγω της μεγάλης ηλικίας του αποφασίσθηκε από το Δικαστήριο να εκτιθεί η ποινή του κατ΄ οίκον, ενώ του χορηγήθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της ανήλικης Νίκος Πάπουτσας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ποινή και δήλωσε στο LamiaReport: «Εκπροσώπησα ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας την ανήλικη, η οποία από την τρυφερή ηλικία των επτά ετών δέχθηκε βάναυση σεξουαλική κακοποίηση από ευυπόληπτο πολίτη, υπεράνω πάσης υποψίας. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποτελούμενο από τρείς τακτικούς Δικαστές και τέσσερις λαϊκούς (ενόρκους) , έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και μετά από πρόταση της κας Εισαγγελέως της Έδρας, τον καταδίκασε ομόφωνα σε κάθειρξη δέκα ετών, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, απορρίπτοντας ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης για σκευωρία με κίνητρο οικονομικά ανταλλάγματα».

Όπως υπογραμμίζει ο Λαμιώτης δικηγόρος, «η απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί ηθική δικαίωση για την μικρή που κακοποιήθηκε σεξουαλικά κατ΄ εξακολούθηση, αλλά και χλευάσθηκε και λοιδορήθηκε από τον δράστη καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδικασίας , ο οποίος με απύθμενο θράσος την κατηγόρησε ότι σε αγαστή συνεργασία με την μητέρα της του «έστησαν» αυτή τη σκευωρία».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο δικηγόρος, επανέλαβε την ικανοποίηση του για την έκβαση της δίκης, έκανε ωστόσο μια θλιβερή επισήμανση ότι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, τείνει να γίνει μάστιγα της εποχής μας . «Για αυτό χρειάζεται πριν “φτάσουν” οι υποθέσεις στα ακροατήρια των Δικαστηρίων, η κοινωνία μας να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να αποτρέπει τους επίδοξους παιδεραστές από την τέλεση των ειδεχθών αυτών εγκλημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αργά για όλους μας…», πρόσθεσε ο κ. Νίκος Πάπουτσας.