Δολοφονία στη Μάνδρα: Στο μικροσκόπιο δερμάτινη θήκη

Το 17χρονο θύμα από τη Μάνδρα πυροβολήθηκε με καραμπίνα μία φορά στο κεφάλι. Στο σημείο, ωστόσο, βρέθηκαν δύο κάλυκες. Τι εξετάζουν οι αρχές

Στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μπαίνει μία δερμάτινη θήκη που βρέθηκε στη στάνη της οικογένειας από τη Μάνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για θήκη καραμπίνας ή όχι.

Το στοιχείο αυτό θεωρείται κρίσιμο για την εξέλιξη της έρευνας για τη δολοφονία του 17χρονου στη θέση Λούτσα, υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Το θύμα πυροβολήθηκε με καραμπίνα μία φορά στο κεφάλι, με το θανάσιμο τραύμα να είναι διαμπερές. Στο σημείο, ωστόσο, βρέθηκαν δύο κάλυκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος αδερφός του θύματος και ο πατέρας του κατέθεσαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών τα εξής: Ο 17χρονος και ο 14χρονος αδερφός του ακολούθησαν χθες Πέμπτη το καθημερινό τους πρόγραμμα. Μετέβησαν περίπου στις 11.00 το πρωί στη στάνη της οικογένειας. Έκατσαν οι δυο τους εκεί για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια, περίπου στις 12.00, έφυγαν για να βοσκήσουν τα ζώα. Ο ένας αδερφός πήρε τα πρόβατα, ο άλλος τα κατσίκια και οι δρόμοι τους χώρισαν, όπως συνέβαινε κάθε μέρα.

Το ραντεβού τους ήταν στις 16.00 το απόγευμα, όταν τελείωνε η βοσκή. Την ώρα εκείνη θα έβρισκαν τον πατέρα τους. Ο 14χρονος εμφανίστηκε κανονικά μετά τη βοσκή όχι όμως και ο 17χρονος αδερφός του, ο οποίος λίγη ώρα μετά εντοπίστηκε νεκρός με τραύμα από όπλο από περαστικό που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 14χρονος αδερφός του θύματος και ο πατέρας του αποχώρησαν μετά από πολύωρη κατάθεση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα μεταβεί εκ νέου σήμερα Παρασκευή στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θεωρούν ότι το άτομο που πυροβόλησε τον 17χρονο ανήκει στο στενό περιβάλλον του, ωστόσο, είναι νωρίς για συμπεράσματα.