Καλαμάτα: Χειροπέδες σε δύο άτομα για διακίνηση μεταναστών

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 27χρονου και μίας 30χρονης, που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνες της Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι οι ο 27χρονος και η 30χρονη δραστηριοποιούνταν το τελευταίο δίμηνο στην παραλαβή αλλοδαπών πολιτών τρίτων χωρών από διάφορα σημεία της μεθορίου και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες, χρησιμοποιώντας πλαστή αστυνομική ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης, ενοικίαζαν οχήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στη συνέχεια, αφού τα υπεξαιρούσαν, τα χρησιμοποιούσαν για την παραλαβή, από συνοριακά σημεία, παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών και τη μεταφορά τους σε περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εξακριβώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι οι συλληφθέντες είχαν υπεξαιρέσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου από γραφεία ενοικίασης οχημάτων, συνολικά, οκτώ οχήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα βρέθηκαν από αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της βόρειας Ελλάδας, ένα βρέθηκε κατεστραμμένο, ενώ προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν ακόμα δύο οχήματα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.