ΕΛ.ΑΣ. για Πετράλωνα: «Δεν υπεβλήθη καταγγελία στην Αστυνομία»

Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση βιασμού ανηλίκων στα Πετράλωνα: Δεν υποβλήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία – Η διερεύνηση ξεκίνησε από παραγγελία της Εισαγγελίας τον Ιούλιο του 2018

Δεν υποβλήθηκε καταγγελία για την υπόθεση βιασμού ανηλίκων στα Πετράλωνα σε αστυνομική υπηρεσία, ενώ η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησε μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με όσα σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η νεότερη εισαγγελική παραγγελία περιήλθε στην ΕΛΑΣ τον Οκτώβριο 2022.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».