Κατερίνη: Κυνηγούσε τον γείτονά του με τσεκούρι και πριόνι

Κατερίνη: Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον γείτονά του

Σε φυλάκιση 2 έτη και 10 μήνες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 46χρονος από την Κατερίνη ο οποίος κυνηγούσε με ένα τσεκούρι και ένα πριόνι τον 49χρονο γείτονά του με εμφανή την πρόθεση να του προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και εκτόξευε απειλές κατά της ζωής του παθόντος, συνελήφθη τελικά και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Το περιστατικό διαδραματίστηκε τον Νοέμβριο του 2021, στην πόλη της Κατερίνης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr μεταξύ των δύο γειτόνων φαίνεται να σοβούσε κόντρα, με αφορμή προγενέστερο περιστατικό, όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 46χρονος κατηγορούμενος ούρησε κοντά στο σπίτι του 49χρονου γείτονά του.

Έκτοτε φαίνεται πως ακολούθησαν κι άλλα επεισόδια μεταξύ τους, με αποκορύφωμα αυτό, για το οποίο ο 46χρονος κατέστη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μετατροπή της κατηγορίας και αναστολή της ποινής

Η κατηγορία μετατράπηκε σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ωστόσο και ο άνδρας κρίθηκε ένοχος, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του και για απειλή, εξύβριση και παράνομη οπλοφορία. Παράλληλα αποφασίστηκε η αναστολή της ποινής επί τριετία, υπό τον όρο της απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας με το θύμα.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να τον πειράξω, ήθελα απλά να τον τρομάξω», υποστήριξε στην απολογία του ο 46χρονος. «Ήλπιζα ότι θα μου ζητούσε μία συγγνώμη», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Το θύμα στην κατάθεσή του στο δικαστήριο υποστήριξε πως σώθηκε από τύχη. «Είχα Άγιο» είπε χαρακτηριστικά.