Αυτός είναι ο 45χρονος “δράκος” του Παλαιού Φαλήρου

Παλαιό Φάληρο: Αναμένεται διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον βιαστή με το τατουάζ – Διέφυγε στην Αλβανία

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος Αλβανός, που έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές, κατάφερε να περάσει τα σύνορα από την Κακαβιά, επιχειρώντας να διαφύγει στην πατρίδα του.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αλβανικές αρχές, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ποιος είναι ο 45χρονος «δράκος»

Ο 45χρονος D. S., με αλβανική καταγωγή, είναι χωρισμένος πατέρας δύο παιδιών και διέμενε μαζί με τη μητέρα του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ισχυρισμός επιβεβαιώνεται και από τα όσα είπε η 34χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα του, αφού κατά την περιγραφή της στην ΕΛΑΣ είχε αναφέρει ότι η αναπνοή του μύριζε έντονα αλκοόλ.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν μέσα από ίχνη DNA, τα οποία τον συνδέουν και με τα δύο καταγγελλόμενα περιστατικά.

Το DNA του άνδρα εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο της 24χρονης, την οποία αποπειράθηκε να βιάσει τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής, ενώ βίντεο από κάμερες ασφαλείας είχαν αποτυπώσει τον βιαστή να μπαίνει στην πίσω θέση του αυτοκινήτου σε φανάρι στη Λ. Αμφιθέας.

Έπινε, ήταν βίαιος και επικίνδυνος

Ο 45χρονος, σύμφωνα με τους γείτονές του, είναι ένα άτομο που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ καθημερινά ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις όπου φώναζε στη μητέρα του στην οποία δημιουργούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας αναφέρουν επιπλέον πως κατά το παρελθόν είχε χτυπήσει βίαια μια γυναίκα η οποία χρειάστηκε τη βοήθειά τους για να σωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει και δύο παιδιά.

Ζούσε ένα μαρτύριο η μητέρα του

Η Αγγελική Νικολούλη κατάφερε και μίλησε με τη μητέρα του 55χρονου βιαστή, η οποία ζούσε δύσκολα με τον ίδιο στο σπίτι της, καθώς έπεφτε και εκείνη θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του.

«Τα τελευταία 4 χρόνια ζούσε μαζί της, της φερόταν πολύ άσχημα. Όπως μου είπε την κατέστρεψε. Της έπαιρνε τα χρήματα από τη δουλειά της, την χτυπούσε. Τον περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα και αυτό δεν είναι εύκολο για μια μητέρα», συμπλήρωσε η Αγγελική Νικολούλη.

«Αυτό δεν είναι το παιδί που μεγάλωσα εγώ» είπε η μητέρα του βιαστή με το τατουάζ, συμπληρώνοντας: «Εγώ δεν έχω πλέον γιο, για μένα θεωρείται νεκρός».

«Τον έχω διαγράψει και τον “κλαίω” πια σαν νεκρό» συμπλήρωσε η μητέρα του 45χρονου, που έγινε και η ίδια “στόχος” της βίαιης συμπεριφοράς του βιαστή, που ξεσπούσε συνεχώς εναντίον της.

Είδηση στα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Όπως ήταν φυσικό, η επιστροφή του 45χρονου βιαστή στην Αλβανία έγινε πρώτο θέμα στα ειδησεογραφικά μέσα της πατρίδας του. Τα αλβανικά ΜΜΕ γράφουν ότι βρίσκεται στον Αυλώνα και πως μετά το διεθνές ένταλμα που θα εκδοθεί, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Μετά την ταυτοποίηση του δράστη, οι αστυνομικές αρχές επικεντρώνονται στη διαδικασία για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης εις βάρος του 45χρονου.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ελπίζουν ότι η αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας σε επίπεδο αστυνομικών υπηρεσιών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της έκδοσής του στη χώρα μας και αυτό θα γίνει το ταχύτερο δυνατό. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν ότι δεν είναι κάτι εύκολο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την ταυτοποίηση του

Ταυτοποιήθηκε 55χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για δύο υποθέσεις βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23 Οκτωβρίου 2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 55χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.