Μήνυμα της Ένωσης Αθηνών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον απανταχού ελληνισμό. Ο Έλληνας του ’40 με αυταπάρνηση και αυτοθυσία δήλωσε παρών στην ιστορική του κληρονομιά, αγωνιζόμενος με αυτοθυσία για τη συνέχεια του έθνους.

 Τα διδάγματα των μαχητών του ’40 ας αποτελέσουν για όλους μας λαμπρά παραδείγματα μεγαλειώδους αντίστασης για τη διαφύλαξη της σημαντικότερης αξίας κάθε λαού, της Ελευθερίας του Έθνους. Το σθένος, η αποφασιστικότητα και η ομοψυχία που συνεπήραν τους Έλληνες το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τους οδήγησε στο Έπος του ’40, παραμένει πάντα η περίτρανη απόδειξη ότι εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη στιγμή και περίσταση. Το ηρωικό παρελθόν μας επαναπροσδιορίζει, μεταγγίζοντας τη διαχρονία των ιδανικών για τα οποία ο Ελληνικός Λαός αγωνίστηκε και αγωνίζεται, ενώ το φρόνημα και η δύναμη ελληνικής ψυχής μας εμπνέει και μας ενδυναμώνει  για τους αγώνες και τις μάχες που δίνουμε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

  Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας για να μας παραδώσουν μια χώρα όπου η ελευθερία, η δημοκρατία και ο σεβασμός στον άνθρωπο είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες. 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος