Βόλος: Σύλληψη μαθητή έξω από σχολείο – Τον χρησιμοποιούσαν ως βαποράκι

Ένας 19χρονος μαθητής συνελήφθη τη Δευτέρα έξω από το σχολείο του, όταν αστυνομικοί σε σωματική έρευνα που του έκαναν, βρήκαν ποσότητα χασίς μέσα στη σχολική τσάντα

Ο 19χρονος μαθητής της γ’ τάξης λυκείου, είχε βγει από το σχολείο, προκειμένου να συναντηθεί με έναν 20χρονο. Είχαν ραντεβού λίγα μέτρα κάτω από το λύκειο, στο οποίο φοιτά ο 19χρονος, και προφανώς θα προμηθευόταν ποσότητα χασίς για να την περάσει μέσα στο σχολείο.

Όμως τόσο ο 19χρονος όσο και ο 20χρονος ήταν υπό παρακολούθηση από τις αστυνομικές αρχές, που είχαν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών μέσα στο σχολείο και χθες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες χασίς και αμφότεροι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr τη σύλληψη του 19χρονου είδαν συμμαθητές του από το σχολείο, οι οποίοι είχαν παρατηρήσει και στο παρελθόν ύποπτες κινήσεις από τον τελειόφοιτο του λυκείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος είχε συχνή επαφή με τον 20χρονο, ακόμη και την ώρα των διαλειμμάτων. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές για σακίδιο που άλλαζε χέρια από τον 20χρονο στον 19χρονο, μέσα από τα σχολικά κάγκελα.

Πηγές υποστηρίζουν ότι η δράση δεν αναπτύχθηκε πρόσφατα. Ο 20χρονος που φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε πλησιάσει τουλάχιστον έναν χρόνο πριν τον 19χρονο, ο οποίος με την ιδιότητα του μαθητή είχε πλήρη πρόσβαση στο σχολείο, σε ένα κατά τ’ άλλα προστατευμένο περιβάλλον.

Ο 20χρονος προμήθευε τον 19χρονο με μικροποσότητες χασίς και ο δεύτερος, με την ιδιότητα του μαθητή, φέρεται να τις διακινούσε σε συμμαθητές του μέσα στο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.