Κολωνός: Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τους 213 που μιλούσαν με τη 12χρονη

Κολωνός: Τα πλήρη στοιχεία των προσώπων που επικοινωνούσαν με τη 12χρονη διαθέτουν οι αστυνομικές Αρχές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας και βιασμού 12χρονης στα Σεπόλια. Συγκλονιστικά είναι τα νέα στοιχεία για τον εφιάλτη που ζούσε το 12χρονο κορίτσι στα χέρια των βιαστών του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο στρέφονται στις συνομιλίες και τα προφίλ 213 χρηστών της διαδικτυακής εφαρμογής blindchat, με τους οποίους αντάλλαζε μηνύματα ο Ηλίας Μίχος υποδυόμενος τη 12χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Real News», οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών. Ωστόσο, ανάμεσα τους υπάρχουν άτομα ηλικίας 60 ετών, ενώ οι νεότεροι είναι 20 ετών.

312344938_447532900801266_2501678343245261827_n.jpg
Ο πίνακας από την εφημερίδα «Real News» αποκαλύπτει το αρχικό γράμμα του ψευδώνυμου που χρησιμοποιούσαν την διαδικτυακή εφαρμογή

Η αστυνομία γνωρίζει πλέον την ηλεκτρονική ταυτότητα των υπολογιστών ή άλλων συσκευών (IP) και των 213 χρηστών της εφαρμογής. Παράλληλα, έχουν τα e-mails, και τα ψευδώνυμα (usernames) που χρησιμοποιούσαν, ενώ πέντε χρήστες είχαν καταχωρημένο και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Όπως προκύπτει από τα προφίλ που είχαν στην εφαρμογή, δήλωναν μηχανικοί, σεφ, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και δικηγόροι. Οι περισσότεροι, όταν αντιλήφθηκαν ότι μιλούσαν με κορίτσι 12 ετών, διέκοψαν τις συνομιλίες, αλλά η Αστυνομία έχει στη λίστα της και αυτούς που δεν διέκοψαν αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω viber ή what’sApp και πήγαν στο ραντεβού με την ανήλικη.

Η ανήλικη έχει καταθέσει ότι βιάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο από συνολικά 11 άτομα. Τα τέσσερα έχουν ήδη εντοπιστεί, συνεπώς αναζητούνται άλλοι επτά βιαστές του παιδιού.

Γιατί καθυστερούν οι συλλήψεις – Ετοιμάζεται «φάκελος»

Υπενθυμίζεται ότι με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται οι τρεις άντρες που προσήλθαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το βράδυ του Σαββάτου γιατί συνομίλησαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη.

Οι τρεις τους φέρονται να ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνομίλησαν, μέσω της εφαρμογής, με κοπέλες (ενήλικες, όπως είπαν), ενώ με ορισμένες εξ αυτών συναντήθηκαν («άνευ αμοιβής», όπως είπαν).

Στη συνέχεια, ανέφεραν ότι μία από τις κοπέλες με τις οποίες αντάλλαξαν διαδικτυακά μηνύματα προσομοιάζει στην ανήλικη που έπεσε θύμα μαστροπείας στα Σεπόλια. Οι αστυνομικοί τους πήραν κατάθεση και κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι άντρες αυτοί κατέθεσαν αυτοβούλως ως μάρτυρες και έτσι το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την επίδειξη φωτογραφιών της 12χρονης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων θα στείλει τις καταθέσεις τους στην αρμόδια Ανακρίτρια, η οποία αναμένεται να τους καλέσει για να τους εξετάσει ενδελεχώς.

Στο μεταξύ, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «διανύουμε μία κρίσιμη φάση της έρευνας». Και αυτό διότι γίνεται προσπάθεια διαχωρισμού του υλικού που έχει συλλεχθεί για την υπόθεση. Ουσιαστικά πρέπει να διαχωριστούν ποιοι ήταν οι άντρες που αντάλλαξαν μηνύματα με την 12χρονη και σταμάτησε εκεί η επικοινωνία τους και ποιοι ήταν αυτοί που έκλεισαν ραντεβού και βίασαν το παιδί.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των ταυτοποιήσεων, τότε θα κληθεί το κορίτσι να κάνει αναγνωρίσεις προσώπων. Το πότε θα γίνει αυτό θα το αποφασίσει η αρμόδια Ανακρίτρια.

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση της έρευνας. Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί. Για κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα ήταν πιο ‘καθαρά’. Προέκυψε ότι είδαν την 12χρονη για παραπάνω από μία φορά, προέκυψαν μηνύματα ενοχής και άλλα στοιχεία. Έτσι, έγιναν γρήγορα οι πρώτες συλλήψεις κατηγορουμένων βιαστών. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις αντρών που μπορεί να συνάντησαν το κορίτσι μία φορά. Εκεί η στοιχειοθέτηση της κατηγορίας είναι πιο δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση δε μπορείς να καλείς την 12χρονη για αναγνώριση πολλές φορές. Έτσι, προκρίθηκε η λύση να κλείσει ένας κύκλος έρευνας, να δημιουργηθεί ένα ‘πακέτο’ ταυτοποιημένων και στη συνέχεια να κληθεί το κορίτσι για αναγνωρίσεις», εξηγεί αστυνομική πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, οι γυναίκες και οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων αλλά και οι ψυχολόγοι έχουν «χτίσει» όλο αυτό το διάστημα σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί, το οποίο καλείται να σηκώσει μεγάλο «βάρος». Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας.