Κολωνός: Γιατί καθυστερούν οι συλλήψεις – Ετοιμάζεται «φάκελος»

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Γιατί καθυστερούν οι συλλήψεις – Ετοιμάζεται «φάκελος» ταυτοποιημένων.

Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται οι τρεις άντρες που προσήλθαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, γιατί συνομίλησαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη.

Οι τρεις τους φέρονται να ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνομίλησαν, μέσω της εφαρμογής, με κοπέλες (ενήλικες, όπως είπαν), ενώ με ορισμένες εξ αυτών συναντήθηκαν («άνευ αμοιβής», όπως είπαν).

Στη συνέχεια, ανέφεραν ότι μία από τις κοπέλες με τις οποίες αντάλλαξαν διαδικτυακά μηνύματα προσομοιάζει στην ανήλικη που έπεσε θύμα μαστροπείας στα Σεπόλια. Οι αστυνομικοί τους πήραν κατάθεση και κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι άντρες αυτοί κατέθεσαν αυτοβούλως ως μάρτυρες και έτσι το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την επίδειξη φωτογραφιών της 12χρονης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων θα στείλει τις καταθέσεις τους στην αρμόδια Ανακρίτρια, η οποία αναμένεται να τους καλέσει για να τους εξετάσει ενδελεχώς.

Στο μεταξύ, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «διανύουμε μία κρίσιμη φάση της έρευνας». Και αυτό διότι γίνεται προσπάθεια διαχωρισμού του υλικού που έχει συλλεχθεί για την υπόθεση. Ουσιαστικά πρέπει να διαχωριστούν ποιοι ήταν οι άντρες που αντάλλαξαν μηνύματα με την 12χρονη και σταμάτησε εκεί η επικοινωνία τους και ποιοι ήταν αυτοί που έκλεισαν ραντεβού και βίασαν το παιδί.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των ταυτοποιήσεων, τότε θα κληθεί το κορίτσι να κάνει αναγνωρίσεις προσώπων. Το πότε θα γίνει αυτό θα το αποφασίσει η αρμόδια Ανακρίτρια.

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση της έρευνας. Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί. Για κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα ήταν πιο ‘καθαρά’. Προέκυψε ότι είδαν την 12χρονη για παραπάνω από μία φορά, προέκυψαν μηνύματα ενοχής και άλλα στοιχεία. Έτσι, έγιναν γρήγορα οι πρώτες συλλήψεις κατηγορουμένων βιαστών. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις αντρών που μπορεί να συνάντησαν το κορίτσι μία φορά. Εκεί η στοιχειοθέτηση της κατηγορίας είναι πιο δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση δε μπορείς να καλείς την 12χρονη για αναγνώριση πολλές φορές. Έτσι, προκρίθηκε η λύση να κλείσει ένας κύκλος έρευνας, να δημιουργηθεί ένα ‘πακέτο’ ταυτοποιημένων και στη συνέχεια να κληθεί το κορίτσι για αναγνωρίσεις», εξηγεί αστυνομική πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, οι γυναίκες και οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων αλλά και οι ψυχολόγοι έχουν «χτίσει» όλο αυτό το διάστημα σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί, το οποίο καλείται να σηκώσει μεγάλο «βάρος». Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας.