Κολωνός: Αυτά είναι τα μηνύματα του «Μιχάλη» που αναζητείται

Βιασμός 12χρονης: Οι συνομιλίες αυτές προήλθαν από την εξέταση του ενός εκ των δύο κινητών τηλεφώνων της ανήλικης

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν οι συνομιλίες του προσώπου-«μυστήριο» με το όνομα «Μιχάλης» που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. Οι συνομιλίες αυτές προήλθαν από την εξέταση του ενός εκ των δύο κινητών τηλεφώνων της 12χρονης, το οποίο ενδεχομένως βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ηλία Μίχου.

Ο ρόλος του «Μιχάλη» περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως εξής: «Η 12χρονη διατηρούσε συνομιλία, αρχικά μέσω της ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης messenger και στη συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Instagram, με άτομο με το όνομα «Μιχάλης», το οποίο γνωρίζοντας ότι η οικογένειά της ανήλικης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μεσολαβούσε ώστε να κανονίζει ερωτικές συνευρέσεις με άτομα που ο ίδιος γνώριζε, έναντι αμοιβής. Η 12χρονη δεν είχε συναντηθεί ποτέ μαζί του».

Η συνομιλία γινόταν με ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που φέρεται να χρησιμοποιούσε το άτυχο κορίτσι, ενώ δεν διευκρινίζεται εάν τον έλεγχο του κινητού τηλεφώνου -κατά το επίμαχο διάστημα των συγκεκριμένων συνομιλιών- το είχε ή όχι ο Ηλίας Μίχος (προσποιούμενος την ανήλικη).

Όπως μας αποκαλύπτουν πηγές, στις 28 Αυγούστου 2022 ο «Μιχάλης» στέλνει μήνυμα στο κινητό της 12χρονης και προτείνει ραντεβού με «πελάτη» (εν δυνάμει βιαστή) σε ξενοδοχείο.

Ακολουθεί το μήνυμα του «Μιχάλη»: «150 ευρώ για δύο ώρες; Σε ξενοδοχείο θέλει να έρθει να σε πάρει και να πάτε στο… (αναφέρει όνομα ξενοδοχείου ημιδιαμονής) στο Μεταξουργείο και να σε ξαναγυρίσει»

Ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος εκτιμάται ότι ήθελε να αποφύγει τις κάμερες (που ενδεχομένως θα είχε το ξενοδοχείο) αλλά και τα «αδιάκριτα βλέμματα», είτε είχε εκ των προτέρων «καθοδηγήσει» το άτυχο παιδί σε σχέση με την απάντηση είτε απαντά ο ίδιος. Ακολουθεί ο διάλογος, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αυτός που απαντάει είναι το κορίτσι ή ο Ηλίας Μίχος που έχει τον έλεγχο του κινητού του τηλεφώνου:

Ηλίας Μίχος: «Όχι. Όχι σε ξενοδοχείο»
«Μιχάλης»: Σε άλλο ξενοδοχείο πας;
Ηλίας Μίχος: Όχι σε κανένα.
«Μιχάλης»: Εσύ χάνεις. Εγώ φταίω που κανονίζω για πολλά λεφτά.

Από την κατάθεση της 12χρονης προκύπτει ότι δεν συνάντησε ποτέ διά ζώσης τον «Μιχάλη». Ο ίδιος σε ένα μήνυμα που έστειλε αναφέρει ότι θα ήθελε να συναντήσει την ανήλικη: «Έλα και τα λέμε με μένα, αν βρεθούμε και … μ’ αρέσεις».

Στο μεταξύ, παρουσιάστηκαν σήμερα Σάββατο στη Γενική Αστυνομικοί Διεύθυνση Αττικής ακόμα τρεις άντρες, που φέρονται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτύου με την 12χρονη και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της.

Οι άντρες αυτοί, οι οποίοι ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μίλησαν με την ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και αποχώρησαν. Από εδώ και πέρα θα εξεταστεί ο βαθμός εμπλοκής τους στη δυσώδη αυτή υπόθεση.