Ηράκλειο: Πρωταγωνιστής σε μεγάλες ληστείες 36χρονος γνώριμος των Αρχών

Γνωστός στις αρχές ήταν ο 36χρονος που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τη σύζυγό του – Είχε κάνει τις πιο μεγάλες ληστείες στο νησί και μπαινό-βγαινε σε τμήματα, δικαστήρια και φυλακές

Ο 36χρονος που έπεσε θύμα της ίδιας του της συζύγου από επίθεση με βιτριόλι, μόνο άγνωστος δεν ήταν στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει για μεγάλες ληστείες, ένοπλες, σε ξενοδοχεία και κοσμηματοπωλεία και προσφάτως είχε αποφυλακιστεί.

Συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές ένοπλες ληστείες στο Ηράκλειο από το 2012 μέχρι και τις 12 Ιουνίου 2015, όταν σύμφωνα με το neakriti.gr επιχείρησε μαζί με δύο αλλοδαπούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών από αστυνομικούς. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας με λεία κοσμημάτων πάνω από 150.000 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλευτούν για μεγάλο διάστημα οι τραυματισμένοι.

Τον Νοέμβριο του 2016 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 32χρονο ποινή κάθειρξης, 89 χρόνια και 5 μήνες ενώ στον δεύτερο ληστή πάνω από 105 χρόνια. Ωστόσο η εκτιτέα ποινή τους έφτασε στα 25 έτη.

Εκτός από τη μεγάλη ληστεία στη Χερσόνησο ο 36χρονος μαζί με τον συνεργό του είχαν κατηγορηθεί και για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε άλλο ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Δεν έφταναν αυτές οι ληστείες και συνέχισαν τη δράση τους στις 12 Φεβρουαρίου του 2015 σε δύο σούπερ-μάρκετ, σ’ ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου και επιπλέον είχαν κατηγορηθεί για την απόπειρα ληστείας που είχε σημειωθεί την ίδια ημέρα σε κοσμηματοπωλείο της οδού Κονδυλάκη, στο Ηράκλειο.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν κατηγορήθηκαν για εγκληματική οργάνωση αλλά σύμφωνα με τον νομικό χαρακτηρισμό για συμμορία επιβάλλοντας για τη συγκεκριμένη πράξη ποινή φυλάκισης 3 χρόνια έκαστος.

Ο 36χρονος είχε προσπαθήσει να σκοτώσει και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, τότε το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με ποινή κάθειρξης τα 12 έτη για κάθε αστυνομικό.

Ο συνεργός του και 32χρονος Κρητικός κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών για τον κάθε αστυνομικό.

Στον κάθε έναν από τους ληστές το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την πράξη της αρπαγής, η οποία σχετίζεται με την ομηρία του υπαλλήλου του κοσμηματοπωλείου του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο.

Το θύμα – ληστής της σπείρας είχε καταδικαστεί σε 38 χρόνια φυλάκιση για ληστείες αλλά έμεινε στη φυλακή μόλις 7 χρόνια.