Συνδικαλιστές ΕΛ.ΑΣ: Αναχρονιστικό σχέδιο ασφαλείας στο γήπεδο της ΑΕΚ

Για αναχρονιστικό σχέδιο ασφαλείας στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε -όπως αναφέρεται στο κείμενό τους- με αφορμή το άνοιγμα της συζήτησης για επαναφορά των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο γήπεδα.

Αναλυτικά το κείμενο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής:

«Εγκαινιάσθηκε πρόσφατα το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, η «Αγιά Σοφιά».

Το τι προηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τη τοποθεσία είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Όλοι μας είμαστε αψευδείς μάρτυρες της μεγάλης συζήτησης σχετικά με την αναγκαιότητα και χρησιμότητα ενός τέτοιου σύγχρονου σταδίου μέσα στον αστικό οικιστικό ιστό.

Λίγες ημέρες μετά και χωρίς να έχει ‘’φιλοξενηθεί’’ κάποια αναμέτρηση αυξημένης επικινδυνότητας, είναι κοινός τόπος ότι οι διεξαγωγές ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων εκεί εγκυμονούν τεράστια προβλήματα ασφαλείας και προστασίας περιουσιακών αγαθών κυρίως όμως της ανθρώπινης υγείας και ζωής. Έτσι ξαφνικά εκ του μη όντος επιχειρείται εκ του πλαγίου και εκ μέρους των διοργανωτών ‘’άνοιγμα’’ της συζήτησης για επαναφορά των αστυνομικών δυνάμεων εντός του γηπέδου όπως άλλοτε.

Η συγκεκριμένη επιχειρούμενη παλινόρθωση παντελώς αναχρονιστική και αδόκιμη θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα σε σχέση μ’ αυτά που καλείται να θεραπεύσει, ιδίως στα θέματα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας των πολιτών και βεβαίως των συναδέλφων που θα καλούνται να συνδράμουν κάθε φορά.

Είχαμε ευελπιστήσει ότι a priori είχαν ρυθμιστεί όλες οι δέουσες λεπτομέρειες για την προστασία των πολιτών, των αστυνομικών που θα διατίθενται, των εργαζομένων, των εταιριών φύλαξης, των περιουσιακών αγαθών. Σε κάθε περίπτωση είναι παγκοίνως γνωστό ότι ένα στάδιο μέσα στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας θα είχε πέραν των θετικών και σοβαρότατες παρενέργειες. Αντ’ αυτού αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρές φήμες, γινόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η μεγάλη ανησυχία των συναδέλφων και ελπίζουμε να ενσκήψουν στο πρόβλημα όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες και να διαχειριστούν σύγχρονα και σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα το εγγενές αυτό μείζον θέμα ασφαλείας».