Σεπόλια: Η θέση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαρροή στοιχείων

Σεπόλια: Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι εικόνες του παιδιού, βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων που κάνουν έρευνα για το θέμα – Τι αναφέρει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Έρευνα για το ενδεχόμενο να έχουν διαρρεύσει στοιχεία της δικογραφίας για το βιασμό και τη μαστροπεία στα Σεπόλια από δικηγόρους θα προχωρήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε σχετικά με το θέμα: «Δυστυχώς κάποιοι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το παιδί, και τα άλλα παιδιά της οικογένειας, παρακολουθούν τηλεόραση. Γνωρίζουν πολύ καλά τι λέγεται για την οικογένειά τους. Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και οι ψυχολόγοι που λαμβάνουν τις καταθέσεις και τα στηρίζουν, προσπαθούν να συμμετέχει όσο το δυνατόν λιγότερο ένα παιδί στη διαδικασία. Μέχρι και το σημείο που τελείωσε η προανάκριση, και έφυγε η δικογραφία από την Αστυνομία δεν υπήρξε διαρροή στοιχείων. Από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι πρώτοι μάρτυρες, που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό, διαρκώς βγαίνουν στοιχεία που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει κανένας πολίτης».

«Ξεσκονίζουν» τον αστυνομικό που εμπλέκεται στην υπόθεση

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, εξήγησε πως γίνεται ενδελεχής έρευνα για το καθεστώς εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. Τόνισε, μάλιστα, πως η Αστυνομία περιμένει μια σειρά από στοιχεία από την Ανακρίτρια έτσι ώστε να προχωρήσει με τις ανάλογες διαδικασίες σε βάρος του συναδέλφου της.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή, ο ίδιος ο υπουργός, ότι για όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως. Προέκυψε από δημοσιεύματα ότι κάποιος αστυνομικός ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση. Άμεσα δόθηκε εντολή από τον υπουργό να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για τον συγκεκριμένο. Είμαστε στη διάρκεια της ανάκρισης, οπότε σαν Αστυνομία είναι να ζητήσουμε στοιχεία για το πώς εμπλέκεται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

«Δεν γνωρίζουμε στοιχεία του, πρέπει να μας δώσει τα στοιχεία του η Ανακρίτρια. Αυτή τα γνωρίζει, καθώς η εμπλοκή του προέκυψε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Σε αυτό το σημείο η Αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα τον βαθμό της εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. Περιμένουμε στοιχεία από την Ανακρίτρια για να συνεχίσει και ο πειθαρχικός του έλεγχος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την πορεία των ερευνών, εξήγησε: «Η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση δραστών. Κάθε φορά που προκύπτουν στοιχεία, με τα οποία η ανακρίτρια δίνει ένα ένταλμα σύλληψης για να εκτελεστεί, αυτό γίνεται. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην φέρουμε στη δικαιοσύνη ανθρώπους που δεν έχουν κάνει κάποιο έγκλημα».

Ενώ για όσους προσέρχονται αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, σημείωσε: «Όσοι έχουν προσέλθει στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζουν πως έχουν συνομιλήσει μόνο. Έχουν συνομιλήσει με μια κοπέλα της οποίας την ηλικία δεν γνώριζαν, αυτό θα το κρίνουν όμως οι ανακριτικές αρχές».