Αγρίνιο: Πώς οι ζωγραφιές του 4χρονου αποκάλυψαν τον εφιάλτη που βίωσε

Αγρίνιο: Οι ανατριχιαστικές ζωγραφιές του 4χρονου αγοριού πρόδωσαν τα μαρτύρια που ζούσε στα χέρια του Δημήτρη Κραβαρίτη

Το 4χρονο αγοράκι έζησε έναν εφιάλτη στα χέρια του φερόμενου βιαστή του, Δημήτρη Κραβαρίτη. Μέσα από δύο ζωγραφιές είχε περιγράψει με τον δικό του τρόπο τη φρίκη από τον Αγρινιώτη.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκάλυψε τι «αναπαρίσταναν» οι δύο ζωγραφιές του μικρού παιδιού που εντόπισε ο πατέρας του και τις έδωσε σε παιδοψυχολόγο, ο οποίος και ξετύλιξε το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης.

Η πρώτη ζωγραφιά έμοιαζε με ένα μαύρο σύννεφο, που πρόδιδε την μαυρισμένη ψυχούλα του τετράχρονου, σύμφωνα με τον ειδικό.

Στη δεύτερη ζωγραφιά το 4χρονο αγόρι είχε ζωγραφίσει ένα ανδρικό μόριο και όταν ρωτήθηκε από τον παιδοψυχολόγο απάντησε ότι «ανήκε» στον 28χρονο Δημήτρη Κραβαρίτη. Στη συνέχεια της περιγραφής ο 4χρονος αποκάλυψε στον πατέρα του και τον γιατρό του τα μαρτύρια που υπέστη στα χέρια του φερόμενου βιαστή του αρκετές φορές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το διάστημα από 1η Μαρτίου 2021 έως τέλη Μαΐου του ίδιου έτους, ο 28χρονος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος του παιδιού.

Στις 23 Ιουλίου 2021 οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η καταγγελία έγινε στην Εισαγγελία Αγρινίου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων, λόγω του ότι ο φερόμενος ως δράστης υπηρετούσε τότε τη στρατιωτική του θητεία.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση. Όπως εξηγούν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., καθ’ όλη τη διάρκεια της παραπάνω περιγραφόμενης διαδικασίας ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η διάταξη για δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του έγινε με καθυστέρηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 28χρονος, παρότι κατηγορείται για κακουργηματική πράξη με θύμα παιδί, δεν είχε δακτυλοσκοπηθεί ποτέ από την ΕΛ.ΑΣ. δεκαπέντε μήνες μετά την καταγγελία σε βάρος του.

Η σήμανσή του έγινε μόλις πριν λίγες ημέρες όταν οι αστυνομικοί έπρεπε να τον μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις, όπου γίνεται η φωτογράφιση για τη δημοσίευση της φωτογραφίας και των στοιχείων ταυτότητάς του (κατόπιν εισαγγελικής διάταξης).

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα των κακοποιητικών πράξεων σε βάρος του παιδιού, ο 28χρονος ήταν στρατιώτης και η μητέρα του σύμφωνα με τον πατέρα έκανε baby sitting στο μικρό αγόρι.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος εξηγεί στο Newsbomb.gr ότι «η διάταξη για τη δημοσίευση των στοιχείων και της φωτογραφίας του κατηγορουμένου απαιτεί να έχει προηγηθεί ποινική δίωξη. Δεν απαιτεί να έχει προηγηθεί σύλληψη. Η άσκηση ποινικής δίωξης δίνει το δικαίωμα στην Εισαγγελία να εκδώσει διάταξη για δημοσίευση στοιχείων. Η γενικότερη καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης στην προδικασία, όταν δεν έχουμε αυτόφωρο αδίκημα, είναι ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να λυθεί. Θεωρώ, πάντως, ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει κάτι που να μας δείχνει ότι η διαδικασία κινήθηκε εκτός νόμιμου πλαισίου. Εναπόκειται στην κρίση του εκάστοτε λειτουργού της Δικαιοσύνης πότε θα εκδοθεί ένα ένταλμα σύλληψης».