Σεπόλια: Προφυλακιστέος ο 33χρονος

Σεπόλια: Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 33χρονος κατηγορούμενος παιδοβιαστής

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 33χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με το δικηγόρο του θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης εντός δεκαημέρου.

Η βασική «γραμμή» του, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος του Γιάννης Μπαρκαγιάννης έχει να κάνει με το γεγονός ότι – όπως ισχυρίζεται – δεν αντιλήφθηκε ότι το παιδί ήταν ανήλικο. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης, ο εντολέας του έχει μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και μέσα από όσα έγραφαν στα μηνύματα οι διαχειριστές των προφίλ της 12χρονης τον έκαναν να πιστεύει ότι ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία.

«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά τις πράξεις. Πράγματι βρέθηκε δύο φορές μαζί της αλλά ποτέ δεν ήρθε σε ερωτικέ επαφή. Αν είχα την άποψη ότι έχει τελέσει την πράξη ο ίδιος, σε καμία περίπτωση δεν θα τον εκπροσωπούσα», είπε αρχικά ο κ. Μπαρκαγιάννης.

«Εμένα πραγματικά με έχει πείσει ότι δεν έχει τελέσει την πράξη. Δεν έχω τη δικογραφία για να δω τα υπόλοιπα στοιχεία, θα τη λάβω σήμερα», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση γιατί αφού έφυγε από το πρώτο ραντεβού, έκλεισε και τα επόμενα, ο δικηγόρος απάντησε: «Στο πρώτο ραντεβού έφυγε γιατί του είχε ζητήσει να βάλει πετσέτες στα παράθυρα. Ο εντολέας μου έχει χρόνια κατάθλιψη, κλειστοφοβία. Η συγκεκριμένη έφυγε λέγοντας ότι θα δώσω τα χρήματα στη μητέρα μου και επιστρέφω και δεν γύρισε ποτέ. Όλα αυτά υπάρχουν σε μηνύματα τύπου που είσαι, πότε θα έρθεις. Θα έρθω σε λίγο απάντησε και ο εντολέας μου της είπε φεύγω».

«Σε καμία περίπτωση δεν κατάλαβε ότι ήταν 12 ετών. Κατανοώ απόλυτα τι θέλετε να μου πείτε, εγώ κι εσείς θα είχαμε τη δυνατότητα να το αντιληφθούμε ο συγκεκριμένος σας διαβεβαιώνω όχι. Δεν έχει την ίδια πνευματική δυνατότητα, που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι. Για αυτό και διορίσαμε τεχνικό σύμβουλο, ψυχίατρο, καθηγητή», υπογράμμισε.

«Μην ξεχνάμε ότι τη γνώρισε από μια πλατφόρμα 20+, δηλαδή όποιος έκανε έγγραφή έπρεπε να είναι άνω των 20 ετών. Σε μηνύματα που της είχε στείλει «πόσο χρονών είσαι», στον διαχειριστή όχι στη συγκεκριμένη γιατί εμείς θεωρούμε ότι δεν μιλούσε η συγκεκριμένη, μιλούσαν άλλοι και στην εφαρμογή και στο viber. Σε καμία περίπτωση 12 ετών παιδάκι δεν θα μιλούσε με αυτό το ύφος και δεν θα είχε τις γνώσεις που είχε», πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε: «Το γεγονός ότι μιλούσαν για ΑΤΜ και e-banking, είναι δυνατόν να τα ξέρει ένα παιδί 12 χρονών; Να λέει ότι «ακυρώνω τη συνάντηση γιατί δεν μου φαίνεται η μεταφορά των χρημάτων», είναι δυνατόν να τα λέει 12 χρονών;»