Αυτοί είναι οι δυο νεαροί 23 και 26 ετών που βίασαν ανήλικη στη Λιβαδειά

Εξιχνιάσθηκε, μετά από άμεση και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, υπόθεση βιασμού ανήλικης, η οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 02-10-2022, σε αγροτική περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Σε βάρος των ανωτέρω εκδόθηκαν αντίστοιχα Εντάλματα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, στο πλαίσιο των οποίων αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν στις 13-10-2022 μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σε περιοχή της Αττικής.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 13-10-2022 σε περιοχή της Αττικής, κατόπιν σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης, για υπόθεση βιασμού σε βάρος ανήλικης, στην Λιβαδειά Βοιωτίας.

Πρόκειται για τους:

1. (Επ.) ΖΩΛΗ (Ον.) Νικόλαο του Εμμανουήλ και της Χαρίκλειας, γεννηθέντα την 27-05-1996 στην Αθήνα Αττικής:

2. (Επ.) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ (Ον.) Ηλία – Μιχαήλ του Γεωργίου και της Αθηνάς, γεννηθέντα την 26-05-1999 στην Αθήνα Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 – 88888 και 22610 – 88851, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, ήτοι από 11πμ της 18-10-2022 έως 11πμ της 18-11-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο Νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.