Πάτρα: Το νέο «κόλπο» ανήλικων επαιτών έξω από σούπερ μάρκετ

Ο πανικός που προκαλείται στα ανυποψίαστα θύματα των ανηλίκων στην Πάτρα είναι μεγάλος

Το μπαράζ των περιπτώσεων παιδεραστίας και βιασμών παιδιών ή και ασέλγειας φαίνεται πως μετετράπη σε «όπλο» για ανήλικα ρομά της Πάτρας που «συχνάζουν» σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ ή και άλλα σημεία, επαιτώντας για μερικά κέρματα.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», τα ανήλικα έχουν «καθοδηγηθεί» από τους γονείς τους να συκοφαντούν άνδρες που αρνούνται να τους δώσουν χρήματα και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.

Ο καταγγέλλων περιγράφει: «Βγήκα από το super market στην περιοχή της Περιβόλας και κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου. Με πλησίασαν κάποια πιτσιρίκια ρομά και ένα εξ αυτών μου ζήτησε 50 λεπτά. Του είπα ότι κρατώ τις σακούλες και δεν μπορώ, εκείνο επέμενε άλλες δύο φορές, και όταν αρνήθηκα και την… τρίτη φορά, έγινε της κακομοίρας! Αρχισε να φωνάζει μες στο πάρκινγκ δείχνοντάς με και έλεγε δυνατά πως «αυτός ο άνδρας πηγαίνει με μικρά κορίτσια»! Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Προσπάθησα να το συνετίσω, ήδη με κοίταζαν πάρα πολλοί από τους πελάτες και εκείνο συνέχιζε να φωνάζει. Κάποιοι μπορεί να πίστεψαν πως είχα ασελγήσει σε κάποιο ανήλικο κορίτσι ρομά και το αγοράκι… καλούσε σε βοήθεια και με «έδειχνε» ως ανώμαλο παιδεραστή!

Άρον άρον μπήκα στο αυτοκίνητό μου και εξαφανίσθηκα καταντροπιασμένος. Δεν αποκλείεται κάποιος να κράτησε και την πινακίδα του αυτοκινήτου μου περνώντας με για παιδεραστή»! Το γεγονός έχει συμβεί και άλλες φορές στο πάρκινγκ, μας δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γ. κάτοικος της περιοχής. Είναι βέβαιο κατά την άποψή του πως τα ανήλικα έχουν «εκπαιδευτεί» από τους κηδεμόνες τους να κάνουν αυτό το «κόλπο» ώστε να κερδίζουν χρήματα επαιτώντας. Ο πανικός που προκαλείται σε τέτοιες περιπτώσεις στα ανυποψίαστα θύματα των ανηλίκων είναι μεγάλος! Όπως και η ντροπή που νιώθουν. Και το πιο σημαντικό είναι πως μέσα στον όλο… πανζουρλισμό, δεν είναι δύσκολο να καταγγελθούν στην Αστυνομία από κάποιον που είδε το ανήλικο να φωνάζει πως… «αυτός ο άνδρας πηγαίνει με μικρά κορίτσια»!

Πηγή:pelop.gr