«Σπείρα» 15χρονων με σουγιάδες τρομοκρατεί μαθητές στο Ιλιον

Σε μάστιγα -με την ανοχή της Αστυνομίας- έχει εξελιχθεί η δράση σπείρας 15χρονων, οι οποίοι κυκλοφορούν με σουγιάδες και «στήνουν» καρτέρι έξω από γυμνάσια και δημοτικά σχολεία στο Ιλιον, προκαλούν καταστροφές, τρομοκρατούν και ληστεύουν μαθητές

Αποκορύφωμα της «δράσης» τους, το αιματηρό επεισόδιο το βράδυ του Σαββάτου στο 5ο δημοτικό σχολείο Ιλίου, όταν έφτασαν στο σημείο να μαχαιρώσουν τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όταν εκείνος τους ζήτησε να απομακρυνθούν από το χώρο και να μην προκαλούν ζημιές.

Εκείνο που προκαλεί, ωστόσο, πολύ κακή εντύπωση και έχει κάνει έξαλλους γονείς και μαθητές στα σχολεία που δρα η συγκεκριμένη σπείρα, είναι η δήλωση αδυναμίας της Αστυνομίας να προχωρήσει στην εξάρθρωση της σπείρας.

«Η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στους μαθητές που τρομοκρατημένοι από τις αλλεπάληλες επιθέσεις, προσπαθούν να καταλάβουν για ποιους λόγους οι ανήλικοι με τους σουγιάδες που κλέβουν και εκφοβίζουν έξω από σχολεία του Δήμου Ιλίου, μπορούν να αισθάνονται «πανίσχυροι».

Η εικόνα με περιπολικά της Αστυνομίας να καταφθάνουν σε γυμνάσιο του Ιλίου, πάντα όμως κατόπιν εορτής, είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο.

Τα επεισόδια αρχίζουν να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετά την επίθεση με μαχαίρι στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ιλίου, η ατμόσφαιρα «μυρίζει» μπαρούτι.

Από τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο να μαχαιρώσουν, κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η εξάρθρωση της συγκεκριμένης σπείρας και η παραδειγματική τιμωρία των μελών της.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι οι γονείς μαθητών που εμφανίζονται αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον τις ώρες που κάνουν μάθημα τα παιδιά τους και κατά την αναχώρησή τους από το σχολείο, από τη στιγμή που η Αστυνομία δηλώνει αδυναμία να πράξει το αυτονόητο.

Την ίδια ώρα και από την πλευρά της δημοτικής αρχής του Ιλίου τηρείται η απόλυτη… σιγή, αφού παρά τις συνεχείς εκκλήσεις γονέων και μαθητών για τη συνδρομή λήψη μέτρων, δεν υπάρχει η παραμικρή ουσιαστική ανταπόκριση, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Δήμαρχο της πόλης, Νίκο Ζενέτο.

Αστυνομία και Δήμαρχος επιβάλλεται να συνεργαστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της ασφάλειας στις σχολικές μονάδες του Ιλίου και κυρίως η αποφυγή νέου αιματηρού επεισοδίου, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η ατιμωρησία θα κάνει τους 15χρονους με τους σουγιάδες να σκορπούν τον τρόμο στη μαθητική κοινότητα της περιοχής.