Σεπόλια: Θα «μιλήσουν» οι κάμερες από το μαγαζί του Μίχου;

Σεπόλια: Το κατάστημα του 53χρονου κατηγορούμενου Ηλία Μίχου είχε κάμερες ασφαλείας αλλά όχι σε όλους της χώρους. Οι απαντήσεις που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. από το υλικό που ενδεχομένως θα ανακαλύψει

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δυσώδη υπόθεση στα Σεπόλια. Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης έχουν προφυλακιστεί, η 38χρονη μητέρα έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα ενώ η 12χρονη βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων μαζί με τα άλλα ανήλικα αδέλφια της. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες φτάνουν με καταιγιστικό ρυθμό στα δημοσιογραφικά γραφεία για την υπόθεση, την οποία η ΕΛΑΣ ερευνά και έχει αναγάγει σε ζήτημα τιμής τη διαλεύκανσή της.

Από τις καταθέσεις της ανήλικης έχουν υπάρξει πολλές χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες σπεύδει να αξιοποιήσει η ΕΛΑΣ έτσι ώστε να φτάσει στην άκρη του νήματος. Η 12χρονη έχει ήδη κατονομάσει άλλα τέσσερα πρόσωπα, πέρα από τους δυο προφυλακισμένους, ενώ και από όσα υποστήριξαν Μίχος και Σοφιανίδης υπάρχουν στοιχεία που αφορούν τη μεθοδολογία του 53χρονου αλλά και την εμπλοκή της μητέρας στην υπόθεση.

Αυτό που εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οι Αρχές είναι το αν υπήρξε κακοποίηση κι άλλων παιδιών από τον 53χρονο, τους «πελάτες»-βιαστές ή από ενδεχόμενο συνεργό του. Η 12χρονη σε κατάθεσή της υποστήριξε πως στο κατάστημα του Ηλία Μίχου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, μόνο όμως στο ισόγειο και όχι στο υπόγειο. Το τι έχουν καταγράψει αυτές θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για την ΕΛΑΣ αν καταφέρει να το ανακτήσει. Με δεδομένο ότι ο κατηγορούμενος πιθανότατα να έχει προχωρήσει σε διαγραφή του υλικού, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν πάρει… φωτιά έτσι ώστε να ανακαλύψουν υλικό που μπορεί να φανεί χρήσιμο στην υπόθεση.

Το ενδεχόμενο να έμπαιναν και άλλα ανήλικα παιδιά, πέρα από τη 12χρονη, στο κατάστημα είναι ένα από αυτά που εξετάζονται. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αναμένεται να διαδραματίσει και ένας άνδρας ο οποίος έχει επαγγελματική σχέση με τον Ηλία Μίχο. Πληροφορίες αναφέρουν πως από την κατάθεση της ανήλικης προκύπτει ότι ήταν εργαζόμενος στο κατάστημα, όμως, για την ώρα δεν έχει κληθεί από τις Αρχές. Ενδεχομένως να εξεταστεί το αν υπήρξε γνώση των όσων έκανε ο Ηλίας Μίχος ή ακόμα και συνέργεια στα εγκλήματά του, πριν κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και δεν αποκλείεται ακόμα και τις επόμενες ώρες να υπάρξουν νέες συλλήψεις που θα οδηγήσουν ακόμα πιο βαθιά στην υπόθεση την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι να φτάσει στην τελική λύση του «γρίφου» και τη διαλεύκανση της δράσης των παιδεραστών…