Έπινε αμέριμνος τον καφέ του στην Πετρούπολη ο 47χρονος μεγαλέμπορος ναρκωτικών – Πως τον “τσίμπησε” η ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου σε καφετέρια της Πετρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 47χρονος εγκέφαλος μεταφοράς ναρκωτικών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε, καταδικαστική απόφαση ποινής 16 ετών κάθειρξης. Η προσπάθεια του να ξεφύγει δεν καρποφόρησε και μπροστά στον κόσμο και τους πελάτες του μαγαζιού οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, η οποία βάση καταρτισμένου εγκληματικού σχεδίου, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, στη μεταφορά και κατοχή τους με σκοπό την περαιτέρω διάθεση. Ειδικότερα τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρία μεταφορών με έδρα γειτονική χώρα και πραγματοποιούσαν συγκαλυμμένες μεταφορές ναρκωτικών ουσιών με φορτηγά οχήματα.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με δομημένη συγκρότηση και διάρθρωση, τα μέλη της οποίας είχαν κατανεμημένους και διακριτούς ρόλους κατά τη δραστηριοποίηση τους. Ο συλληφθείς είχε επιφορτιστεί, ως αφανής εταίρος και χρηματοδότης της μεταφορικής εταιρίας, για την επικοινωνία και τις συναλλαγές, καθώς και τη μεταφορά νομίμων προϊόντων, από και προς εταιρίες με έδρα την Αττική.

Επιπρόσθετα τον Απρίλιο του 2021, στο Λιμένα της Ηγουμενίτσας κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή, βρέθηκε σε φορτηγό της προαναφερόμενης εταιρίας, ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 282,66 κιλών επιμελώς κρυμμένη εντός νομίμου φορτίου.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 8-10-2022 στην Πετρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε, καταδικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δεκαέξι (16) ετών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ επάγγελμα.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, η οποία βάση καταρτισμένου εγκληματικού σχεδίου, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, στη μεταφορά και κατοχή τους με σκοπό την περαιτέρω διάθεση.

Ειδικότερα τα μέλη της ως άνω οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρία μεταφορών με έδρα γειτονική χώρα και πραγματοποιούσαν συγκαλυμμένες μεταφορές ναρκωτικών ουσιών με φορτηγά οχήματα.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με δομημένη συγκρότηση και διάρθρωση, τα μέλη της οποίας είχαν κατανεμημένους και διακριτούς ρόλους κατά τη δραστηριοποίηση τους.

Ο συλληφθείς είχε επιφορτιστεί, ως αφανής εταίρος και χρηματοδότης της μεταφορικής εταιρίας, για την επικοινωνία και τις συναλλαγές, καθώς και τη μεταφορά νομίμων προϊόντων, από και προς εταιρίες με έδρα την Αττική.

Επιπρόσθετα τον Απρίλιο του 2021, στο Λιμένα της Ηγουμενίτσας κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή, βρέθηκε σε φορτηγό της προαναφερόμενης εταιρίας, ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους -282,66- κιλών επιμελώς κρυμμένη εντός νομίμου φορτίου.

Ο 47χρονος από την εγκληματική του δραστηριότητα απεκόμισε χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις -150.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.