Τραγωδία στη Φωκίδα – Η ανακοίνωση της εταιρείας: Σταματούν οι εργασίες μας, ασφαλείς οι εργαζόμενοι

Η εταιρεία Imerys ΒΩΞΙΤΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή ενός 39χρονου εργαζόμενου στα μεταλλεία Φωκίδας

Το απόγευμα της Τετάρτης (5/10), η εταιρεία Imerys ΒΩΞΙΤΕΣ, υπεύθυνη για το μεταλλείο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως αμέσως ενεργοποίησε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς ενώ σταματούν οι δραστηριότητες της εταιρείας έτσι ώστε να επικεντρωθούν στα αίτια του ατυχήματος.

Η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».