Πολυτεχνειούπολη: Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η δόκιμη Αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η δόκιμη Αστυνομικός που συνελήφθη για τον ρόλο της στην υπόθεση των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης

Τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκε η δόκιμη αστυφύλακας, ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Εξετάζεται ο ρόλος της

Η 22χρονη δόκιμη Αστυνομικός φέρεται να υπηρετούσε σε Τμήμα πολύ κοντά στην Πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με το MEGA, η νεαρή φέρεται να φρόντιζε όταν μάθαινε ότι θα γίνει αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ιδρύματος να ενημερώνει κάποια από τα άτομα που συνελήφθησαν. Ακόμα φέρεται να διατηρούσε κάποια σχέση με ένα από τα πρωτοπαλίκαρα που επιτέθηκε κατά της αστυνομικού.

Εν τω μεταξύ, «συναγερμός» έχει σημάνει στο Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπηρετούσε καθώς φέρεται να είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα αρχεία του τμήματος.

Θεοδωρικάκος: Δεν έχει θέση στην Αστυνομία

Ερωτώμενος σχετικά με τη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, ανέφερε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε: «Οι πράξεις της (σ.σ. δοκιμης αστυνομικού) είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες δεν έχει καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες.

Δεν θέλω να επηρεάσω διαδικασίες. Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί, υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Άνθρωπος που μετέδιδε πληροφορίες για τη δράση της Αστυνομίας στους κακοποιούς δεν μπορεί να έχει σχέση με την Αστυνομία».

Αφέθηκε ελεύθερη η δόκιμη αστυνομικός

Επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο για την υπόθεση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες.

Η πρώτη δικογραφία αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων από δίκες που αφορούν το άρθρο 187 παρ. 6 του ΠΚ. Η δεύτερη υπόθεση αναβλήθηκε για 10 Οκτωβρίου 2022 λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μεταξύ των οποίων και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός.