Θεοδωρικάκος: Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες είναι για φοιτητές, όχι για σεσημασμένους κακοποιούς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με την αστυνομική επιχείρηση στου Ζωγράφου, στη φοιτητική εστία

Διαστάσεις πήρε το πρωινό συμβάν στου Ζωγράφου, όπου υπήρξε επίθεση σε αστυνομικό και πυροβολισμός από τη δεύτερη καθώς ήταν σε αυτοάμυνα. Στην έρευνα για τη σύλληψη του δράστη στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη φοιτητική εστία, όπου έγιναν 22 συλλήψεις, ενώ μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και μια δόκιμη αστυνομικός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε δήλωση σχετικά με το θέμα υπογραμμίζοντας ότι τα πανεπιστήμια και οι εστίες ανήκουν στους φοιτητές και όχι σε εγκληματικά στοιχεία.

Η δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου:

«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας.

Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες.

Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους.

Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του».