Βίντεο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε «ναό του τζόγου» στον Άγιο Παντελεήμονα – Είχαν κάμερες και τσιλιαδόρο

Ένας μικρός «ναός τζόγου» που λειτουργούσε παράνομα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο χώρος διέθετε κάμερες αλλά και τσιλιαδόρο, προκειμένου να «προλαμβάνονται» έλεγχοι από τις διωκτικές Αρχές. Την ώρα που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο παράνομο καζίνο, στο κατάστημα έπαιζαν αμέριμνοι πελάτες που αιφνιδιάστηκαν στη θέα των ανδρών της Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, την προσωρινά υπεύθυνη, τους πέντε υπαλλήλους αλλά και τους οχτώ πελάτες. Συνολικά 15 άτομα οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ο χώρος ήταν δηλωμένος ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα παίγνια, για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για απείθεια.

Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 30 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 8 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή (server), 6 κάμερες, 5 οθόνες και υπολογιστικό μηχάνημα, 5 επιτραπέζιες ρουλέτες, 4 τραπέζια χαρτοπαιξίας «Black Jack», παιγνιομηχάνημα τύπου «ρουλέτα», 2 τηλεοράσεις και ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν) και πλήθος μαρκών και 1.490 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ.), το χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.