Μήνυμα του Στρατηγού Φλώρου στην Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι και δυνατοί – Ο Έβρος δεν πέφτει»

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνωσε το ηθικό των στελεχών και διεμήνυσε πως ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο «πρασινοσκούφης» Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας από τα σύνορα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, λίγες μόλις ώρες μετά την χυδαία προβοκάτσια του Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έστειλε τη δυναμική απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων από το σημείο όπου πριν δύο χρόνια οι Τούρκοι επιχείρησαν υβριδική επίθεση με πολιορκητικό κριό εξαθλιωμένους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, το οποίο το 2020 είχε γίνει το επίκεντρο των επίκεντρο των ταραχών με την Τουρκία.

Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο στρατηγός Φλώρος δήλωσε:

«Μας λένε ότι είμαστε λίγοι, λειψοί κι ασήμαντοι. Πάντα ήμασταν λίγοι και πάντα μας έλειπαν οι δυνάμεις. Αλλά ασήμαντοι δεν ήμασταν ποτέ. Είμαστε μια δύναμη στην περιοχή ισχυρή στρατιωτικά. Κύρια αποστολή μας είναι να διαφυλάξουμε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας. Είμαστε μια δύναμη που εγγυάται την ειρήνη στην περιοχή και γι’ αυτό υπάρχουμε».

Σε μήνυμά του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε:

«Στην 1η γραμμή με τους φρουρούς των ?? συνόρων του Δ΄ΣΣ

Το ατσάλινο βλέμμα, το υψηλό ηθικό, ο επαγγελματισμός και η αποφασιστικότητά σας εμψυχώνει όλη την ??

Είμαστε έτοιμοι και δυνατοί!

Ο Έβρος δεν πέφτει!

Να σας έχει ο Θεός καλά!

TΩ ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΑΙ»