Βελεστίνο: 40χρονος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση Αμερικανίδας φοιτήτριας που φιλοξενούσε

Η καταγγελία υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, με τον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου να διατάσσει τον σχηματισμό δικογραφίας και τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας

Σεξουαλική παρενόχληση από έναν 40χρονο κατήγγειλε μια 17χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια που βρισκόταν στο Βελεστίνο, της Μαγνησίας, στο πλαίσιο προγράμματος φιλοξενίας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το gegonotanews, ένα βράδυ η ανήλικη ξύπνησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να προχωρά σε ασελγείς πράξεις.

Στο σπίτι προκλήθηκε πανικός, ενώ απευθύνθηκε στην αστυνομία, με μάρτυρα την συμφοιτήτριά της και ενημέρωσε τους υπεύθυνους του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, η καταγγελία υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, με τον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου να διατάσσει τον σχηματισμό δικογραφίας και τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί, εάν ο 40χρονος τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της κατάχρησης ανηλίκου, που αφορά γενετήσιες χειρονομίες σε ανήλικο, που έχουν εμπιστευτεί τη φύλαξή του.

Και τα δύο αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σε περίπτωση που στο πλαίσιο της προανάκρισης προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του άνδρα, η κατηγορία να αναβαθμιστεί σε κακούργημα.

Όπως έγινε γνωστό, η καταγγελία υποβλήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα και συγκεκριμένα γύρω στα τέλη Ιουλίου. Το φερόμενο θύμα υποστήριξε πως ο άνδρας έτριψε τα γεννητικά του όργανα στα πόδια της την ώρα που κοιμόταν.

Τόσο το φερόμενο ως θύμα της παρενόχλησης, όσο και μια ακόμη συνομήλική ομοεθνής της διέμεναν σε σπίτι Ελληνίδας μαζί με την οικογένειά της.

Μετά το περιστατικό μάζεψαν τα πράγματά τους και έφυγαν, βρίσκοντας φιλοξενία σε άλλο σπίτι.

Η ομοεθνής της υποστήριξε πως δεν αντιλήφθηκε κάτι, παρά μόνο ότι άκουσε τις φωνές της 17χρονης, η οποία μετέπειτα της περιέγραψε το τι είχε συμβεί.

Ο άνδρας δεν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς οι υπεύθυνοι του προγράμματος και η κοπέλα μετέβησαν στην αστυνομία μετά από ένα 24ωρο, ενώ πλέον οι 17χρονες έχουν φύγει από τη Μαγνησία.