Δολοφονία στην Άρτα: «Με κακοποιούσε», λέει η 36χρονη – «Την αγαπούσα» απαντά ο 29χρονος

Άρτα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος, ο οποίος δολοφόνησε τον πρώην πεθερό του στην Άρτα μετά από την απολογία του

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι εκδοχές που δίνει ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα και η 36χρονη σύζυγός του, την ίδια ώρα που ο νεαρός κρίθηκε προφυλακιστέος για τη στυγερή δολοφονία.

Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο 29χρονος κι αποκάλυψε το STAR, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι αγαπούσε την πρώην σύζυγό του. Εκείνη όμως τον κατηγορεί ότι την κακοποιούσε και μάλιστα αποπειράθηκε να την πνίξει στα τέλη Ιουνίου μπροστά στο παιδί τους.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος ξεκινά από την ημέρα που γνωρίστηκαν στην Άρτα. Όπως είπε αποφάσισαν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια, όμως τα προβλήματα άρχισαν όταν εκείνος της είπε ότι έπρεπε να μετακομίσουν στο χωριό του γιατί εκεί ήταν η δουλειά του.

Η 36χρονη δεν συμφωνούσε, ενώ μια εγκυμοσύνη που δεν πήγε καλά είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν ακόμα χειρότερες οι μεταξύ τους σχέσεις. Αποφάσισαν έτσι να χωρίσουν, όμως οι διαφωνίες ήταν αγεφύρωτες, ακόμα και για το ύψος της διατροφής.

Κατέληξαν τελικά στο ποσό των 200 ευρώ, όμως, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος η πρώην σύζυγός του κι η οικογένειά της δεν τον άφηναν να βλέπει το παιδί.

Από την άλλη η πρώην σύζυγος του δράστη δίνει μια άλλη εικόνα για το πώς ήταν η ζωή της μαζί του. Όπως λέει ήταν κακοποιητικός και δημιουργούσε προβλήματα στην ίδια και στην οικογένειά της.

Ο δικηγόρος της 36χρονης, Δημήτρης Λαμπράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR, υποστήριξε πως ο 29χρονος ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το παιδί από τη στιγμή που χώρισε με την πρώην σύζυγό του, δεν κατέβαλε τη διατροφή και την ανατροφή του είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο πρώην πεθερός του.

Υποστήριξε επίσης ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη, καθώς, όπως είπε, «κανένας πατέρας δεν πηγαίνει να δει το παιδί του με καραμπίνα στο αυτοκίνητό του».

Τι αναφέρει η υπεράσπιση του 29χρονου

Ο δικηγόρος του 29χρονου, Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως δεν επέτρέψαν στον πελάτη του να δει το παιδί όπως ήταν συμφωνημένο, κάτι που τον εκνεύρισε.

Όπως είπε, ο πελάτης του σηκώθηκε να φύγει, όμως τον ακολούθησαν η πρώην σύζυγός του και ο πατέρας της και τον έβριζαν. Έχασε την ψυχραιμία του, πήρε το όπλο και πυροβόλησε στην αρχή δύο φορές στον αέρα και από ότι φαίνεται πυροβολώντας αφαίρεσε τη ζωή του πατέρα.

Ο 29χρονος βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή είπε πως έχει μετανιώσει κι είπε πως ήταν η «κακιά στιγμή».