Νέα πρόκληση των Τούρκων: «Η Ελλάδα εγκαθίσταται στην Ψέριμο – Είναι στα χωρικά μας ύδατα»

Νέο παραλήρημα των Τούρκων, με την εφημερίδα «Σοζτζού» να κάνει κυριολεκτικά το άσπρο… μαύρο και να «βαφτίζει» την Ψέριμο τουρκική

Σε έναν δικό τους κόσμο φαίνεται πως ζουν οι Τούρκοι, καθώς πλέον και οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης ονειρεύονται τα ελληνικά νησιά, τονίζοντας πως είναι δικά τους!

Κάπως έτσι, η εφημερίδα «Σοζτζού», ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε πως η Ψέριμος είναι… τουρκική! Σε δημοσίευμα της με τίτλο «ο Έλληνας πάλι στο δρόμο της πρόκλησης», αναφέρεται στη «συγκέντρωση ελληνικών στρατευμάτων στην Ψέριμο κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης», ενώ αναφέρεται στην απόφαση να φτιαχτεί σχολείο κάνοντας λόγο για εγκατάσταση των Ελλήνων στο νησί!

«Μια νέα πρόκληση πραγματοποιείται στην Ψέριμο, η οποία απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές της Αλικαρνασσού, όπου η Αθήνα έχει εγκαταστήσει στρατιωτικά στρατεύματα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία δήλωση ότι μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα στις συμφωνίες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947. Αυτή τη φορά η Ελλάδα άρχισε να εργάζεται για να ανοίξει ένα σχολείο στο νησί. Αναφέρθηκε ότι με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προς το Υπουργείο Παιδείας και Εσωτερικών προσπάθησε μαζί με αύξηση του πληθυσμού να επαναλειτουργήσει το μοναδικό σχολείο του νησιού, το οποίο έκλεισε πριν από 13 χρόνια, και έλαβε θετική απάντηση από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει το πέρα για πέρα προκλητικό δημοσίευμα.