Δολοφονία Νικολέτας: Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 22χρονος προσπαθεί να φύγει από την Ελλάδα

Δολοφονία Νικολέτας: Μαρτυρικός ο θάνατος της 17χρονης

Η αγαπημένη αδερφή της 17χρονης Νικολέτας είναι ο άνθρωπος που άνοιξε πρώτος την πόρτα του διαμερίσματος στο Περιστέρι, όπου έλαβε χώρα η τελευταία δολοφονία συζύγου στη χώρα μας.

Η μεγαλύτερη αδερφή της 17χρονης αντίκρυσε τη Νικολέτα να κείτεται νεκρή στο κρεβάτι του δωματίου της. Την αναζητούσε από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας μαζί με τη μητέρα της. Η 17χρονη, ωστόσο, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Από την εξέταση του έμπειρου ιατροδικαστή προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που προήλθε από ασφυκτικό θάνατο, πιθανότατα από κλείσιμο των αεραγωγών σε στόμα και μύτη. Το θύμα φαίνεται ότι πάλεψε για τη ζωή του, έφερε μώλωπες στα χέρια και το σώμα, ενώ δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι.

Ο νούμερο ένα ύποπτος, ο 22χρονος σύντροφος της Νικολέτας, ζούσε στο ίδιο σπίτι, με αποτέλεσμα να έχει κλειδιά.

Η νεαρή Ρομά με καταγωγή από το Μακροχώρι Ημαθίας, είχε δεσμό, εδώ και λίγους μήνες με τον 22χρονο Πακιστανό. Οι στενές φίλες της 17χρονης δεν είχαν αντιληφθεί προβλήματα στη σχέση τους. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι η μητέρα της Νικολέτας δεν ενέκρινε τη σχέση αυτή, ενώ συχνά ξεσπούσαν καυγάδες μεταξύ του ζευγαριού για διάφορους λόγους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τον 22χρονο Πακιστανό, ενώ έχουν πάρει καταθέσεις από άτομα του στενού του περιβάλλοντος που μέχρι πρότινος συζούσαν με εκείνον σε διαμέρισμα στο Περιστέρι. Μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς μίλησε ο αδερφός του 22χρονου. Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι μετά το συμβάν στο σπίτι της 17χρονης, ο Πακιστανός πήρε τα προσωπικά του αντικείμενα και έφυγε βιαστικά (γεγονός από το οποίο συμπεραίνεται ότι γνώριζε ότι η άτυχη Νικολέτα είναι νεκρή).

Αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους ότι ο 22χρονος θα επιχειρήσει να εγκαταλείψει την Ελλάδα, προσπαθώντας να περάσει παράνομα από τα χερσαία σύνορα. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τυχόν «επαφές» του για τον βοηθήσουν στη διαδικασία εξόδου από τη χώρα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρεθούν ένα βήμα μπροστά από εκείνον, αξιοποιώντας πληροφορίες που έχουν συλλέξει για το προφίλ του και τις επαφές του.

Η έρευνα του ιατροδικαστή «έδειξε» δολοφονία, ωστόσο, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη. «Ο 22χρονος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος όχι ο δολοφόνος», εξηγούν αστυνομικές πηγές. Το γεγονός πάντως ότι εξαφανίστηκε από προσώπου γης εντείνει τις υποψίες ότι μπορεί να είναι ο δράστης.

Στο μεταξύ, από την αυτοψία στο δωμάτιο της 17χρονης προκύπτει ότι ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός. Ο δολοφόνος την έδεσε (πιθανότατα με κορδόνι), τη χτύπησε για να την ακινητοποιήσει και της έκλεισε τη μύτη και το στόμα, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό θάνατο.