Ρούλα Πισπιρίγκου: Περιέγραψε τον εφιαλτικό θάνατο της Τζωρτζίνας και αρνήθηκε τις κατηγορίες

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αόριστη κατηγορία που μου αποδίδεται», αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σε πλήρη άρνηση και της νέας κατηγορίας που της αποδόθηκε, προχώρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη που απολογήθηκε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, επέστρεψε στη φυλακή, ενώ πλέον αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή της ή μη σε δίκη.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αόριστη κατηγορία που μου αποδίδεται. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη ή υποψία τέλεσης της αποδιδόμενης απόπειρας σε βάρος του ίδιου του παιδιού. Από το κατηγορητήριο η πράξη μου αποδίδεται κατά ελεύθερη εκτίμηση, χωρίς καμία ειδικότερη περιγραφή, χωρίς την απαιτούμενη αναλυτική και εξειδικευμένη διατύπωση των πραγματικών περιστατικών που την συνιστούν, αποδίδεται δε απλά και μόνος μία σκέψη ή ως μία πιθανότητα» αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως την περίοδο που έλαβε χώρα το περιστατικό, η Τζωρτζίνα είχε πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον και κατά συνέπεια εάν είχε κάνει οποιοσδήποτε κάποια εχθρική ενέργεια εναντίον της είναι σίγουρο ότι θα το είχε αναφέρει. «Τις ενοχλήσεις και τα συμπτώματα που ένιωθε τα περιέγραψε επανειλημμένα η ίδια η Τζωρτζίνα μου στους γιατρούς. Κατά την εισαγωγή του παιδιού μου στο Καραμανδάνειο είχε ληφθεί δείγμα αίματος και έγινε πλήρης τοξικολογικός έλεγχος το αποτέλεσμα του οποίου έχει ήδη συμπεριληφθεί στην δικογραφία και είναι απολύτως αρνητικό για οποιαδήποτε φαρμακευτική τοξική ουσία» υποστηρίζει.

«Καταστροφική» χαρακτηρίζει την προφυλάκιση της και ισχυρίζεται πως τα δεδομένα ως προς την κεταμίνη έχουν αλλάξει. «Στο νοσοκομείο Παίδων η κεταμίνη δεν ήταν μία παντελώς άγνωστη και μη διαθέσιμη ουσία, όπως διατείνονταν αρχικά οι υπεύθυνοι, αλλά ήταν μία ουσία η οποία χορηγείτο από την ΜΕΘ και μάλιστα υπήρχε μέσα στο τσαντάκι των νοσηλευτών που έσπευσαν για να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην Τζωρτζίνα μου στις 29 Ιανουαρίου 2022, ημέρα του θανάτου της» αναφέρει και συμπληρώνει αφήνοντας αιχμές για την απόρριψη των αιτημάτων της: «Βέβαια, έχετε ήδη απορρίψει το αίτημα μου για προσδιορισμό της συνολικής πραγματικής ποσότητας κεταμίνης που βρέθηκε στο παιδί μου και έτσι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό εάν η ποσότητα κεταμίνης που στοίχισε τη ζωή στο παιδί μου ήταν ίση, μεγαλύτερη η μικρότερη από αυτή έφεραν μαζί τους κατά τον επίδικο τόπο και χρόνο οι νοσηλευτές της ΜΕΘ».

Για την επίμαχη ημέρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επανέλαβε όσα είχε περιγράψει και στην πρώτη απολογία της σχετικά με το ποτέ εκδηλώθηκε το πρώτο επεισόδιο του παιδιού στις 8 Απριλίου 2022, εξηγώντας πως το πρωί εκείνο το παιδί ξύπνησε με σπασμούς και τρέμουλο, ενώ επανέλαβε ότι η μικρή της έλεγε πως νιώθει την πλάτη της «σα να έχει βόμβα». Στη συνέχεια περιέγραψε αρκετά αντίστοιχα περιστατικά εντός του νοσοκομείου που οδηγήθηκε με το παιδί ενώ φτάνοντας στην επίμαχη ημερομηνία, δηλαδή την 11η Απριλίου είπε πως το πρωί ήταν με το παιδί ο πατέρα του Μάνου Δασκαλάκης.

«Γύρω στις τρεις το μεσημέρι επέστρεψα εγώ στο νοσοκομείο και έφυγε ο Μάνος. Στις επτά το απόγευμα μιλούσα στο τηλέφωνο με κάποια φίλη μου άκουσα πάλι τον ήχο από το οξύμετρό, πράγμα που έδειχνε πτώση των αφίξεων και το οξυγόνο του παιδιού. Σηκώθηκα από την καρέκλα που καθόμουν για να πάω προς την πόρτα και άρχισα να χτυπάω το κουδούνι για να ειδοποιηθούν οι νοσηλεύτριες, κουδούνι το οποίο βρισκόταν ακριβώς δίπλα από την πόρτα του δωματίου. Τότε είδα την Τζωρτζίνα μου να σηκώνεται απ’ το κρεβάτι και να πέφτει προς τα πίσω βγάζοντας έναν ήχο» περιέγραψε και πρόσθεσε πως κάλεσε τους γιατρούς λέγοντας πως «το παιδί μου κάτι έπαθε» και βγήκε από το δωμάτιο.

«Στα εφιαλτικά λεπτά που ακολούθησαν βλέπαμε κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει στο δωμάτιο χωρίς κανείς να μας λέει τίποτα. Μετά από αρκετή ώρα ακούσαμε φωνές και χειροκροτήματα. Τότε βγήκε μία γιατρός κλαίγοντας και μας είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ανακοπή αλλά κατάφερα να την επαναφέρουν και έπρεπε να μεταφερθεί στην ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου» συνέχισε.

Ειδική αναφορά κάνει στο οξύμετρο του παιδιού, υποστηρίζοντας ότι σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου ήταν συνδεδεμένο, γεγονός -που κατά την ίδια- αποδεικνύεται και από την κατάθεση γιατρού που αναφέρει πως μπαίνοντας στο δωμάτιο, το οξύμετρο σφύριζε. Τέλος, αναφερόμενη στην αντίδραση της για εξιτήριο του παιδιού στις 9 Απριλίου 2021, εξήγησε πως η Τζωρτζίνα έκανε εμετό με αποτέλεσμα εκείνη να καλέσει τόση γιατρούς, οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση της νοσηλείας του.