Φωτιά Έβρος: Δώρο εξ ουρανού στο Δάσος της Δαδιάς – Ξεκίνησε να βρέχει

Φωτιά στον Έβρο: Άνοιξαν οι ουρανοί στην περιοχή, εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς η αλλαγή του καιρού θα συνδράμει τις προσπάθειες πυρόσβεση

Για πέμπτη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με την πύρινη λαίλαπα στον Έβρο, ώστε να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.

Και ενώ τα εναέρια μέσα νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος πριν την Α1 δεν μπορούσαν να σηκωθούν λόγω των καιρικών συνθηκών, ήρθε ένα «δώρο» εξ ουρανού. Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας (25/7), άνοιξαν οι ουρανοί, μία εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς η αλλαγή του καιρού θα συνδράμει στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Στη Δαδια το συντονιστικό Ελικόπτερο έδωσε το «οκ» και έχουν ξεκινήσει ένα Mi8 και 2 Τρακτορες. Σε κάποια σημεία φέρνει βροχή. Δύο πυρκαγιές στην Κασσάνδρα, μια πυρκαγιά στη Σιθωνία. Έχουν επέμβει επίγειες και στις τρεις. Πυρκαγιές σε Σκύδρα, Έδεσα έχουν επέμβει επίγειες.

Στη Δαδιά ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης που παραμένει με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή έχει προγραμματισμένη σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 09:00.

Στη σύσκεψη εκτός από τα μέλη του κλιμακίου, θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου, εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών, στελέχη της Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, στελέχη Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια και το Δήμο Σουφλίου, μαζί με εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.

Τρομάζει η οικολογική καταστροφή στη Δαδιά
Υπενθυμίζεται ότι η οικολογική καταστροφή στο παρθένο δάσος είναι τεράστια και θα αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση μόλις σβήσουν οι φλόγες.

Το δάσος είναι καταφύγιο για 205 είδη σπάνιων πουλιών, μερικά από τα οποία έχουν εκεί την μοναδική αποικία τους στα Βαλκάνια. Επίσης, σε αυτό το δάσος βρίσκονται πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στο οικοσύστημά τους.