Πυροσβεστική για φωτιές: Δύσκολη η κατάσταση – Κινδύνεψε η ζωή τριών πυροσβεστών

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα και αποκάλυψε ότι κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης κινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό», επισήμανε στον ΣΚΑΪ για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, αποκαλύπτοντας ότι κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης κινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών. «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα και στο βορειοδυτικό και στο βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Για τη φωτιά στη Μυτιλήνη διευκρίνισε ότι έχουν διατεθεί επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα στη χώρα, και τα εναέρια μέσα έχουν επιχειρήσει πολύ πέρα από την ασφάλεια των πτήσεων. «Δεν είναι F-16 τα εναέρια, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες» σημείωσε.

«Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε όλα τα μέτωπα είναι δύσκολο καλοκαίρι, βλέπετε τι γίνεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.