Φωτιά στη Σαλαμίνα: Νέο μήνυμα του 112 – Εκκενώνονται τρεις οικισμοί και το κέντρο Υγείας

Φωτιά: Ραγδαία εξαπλώνεται το τριπλό μέτωπο στη Σαλαμίνα, που απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά και το κέντρο Υγείας του νησιού

Τριπλό πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε διάστημα μιας ώρας στη Σαλαμίνα, σημαίνοντας συναγερμό σε πυροσβεστική και κατοίκους. Μάλιστα, οι αρχικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, στη συνέχεια ενισχύθηκαν.

Η φωτιά, ωστόσο, καίει πάνω από την πόλη πολύ κοντά σε σπίτια αλλά και στο Κέντρο Υγείας με αποτέλεσμα το 112 με αλλεπάλληλα μηνύματα να καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή έτσι ώστε να είναι ασφαλής.

Το πρώτο μήνυμα από το 112 στάλθηκε περίπου στις 18:40, και ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Λίγο μετά τις 19:15, δεύτερο μήνυμα από το 112 κάλεσε τους κατοίκους των οδών Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος να μετακινηθούν επίσης προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη, λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

(function(window, document, undefined)
var script_tag = document.createElement(‘script’);
script_tag.src = ‘https://ad.mox.tv/mox/mwayss_invocation.min.js?pzoneid=7855&height=405&width=720&tld=tromaktiko.gr&ctype=div’;
var container = document.querySelectorAll(‘[data-id=_mwayss-d6dc6e51879161a1b47ac963402fe07a]’)[0];
container.setAttribute(‘id’, (container.getAttribute(‘data-id’)+(new Date()).getTime()));
container.removeAttribute(‘data-id’);
container.parentNode.insertBefore(script_tag, container);
)(window, document);