Τούρκος απόστρατος: «Να κατέβουν οι ελληνικές σημαίες από Οινούσσες, Ψέριμο και άλλα νησιά»

Αλαζονεία, έπαρση και ψευτοτσαμπουκάδες από τους Τούρκους που επιβεβαιώνουν πως πίσω από τα κοστούμια τους κρύβονται τουρμπάνια και γιαταγάνια

Την εθνικιστική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας ακολουθούν Τούρκοι αξιωματούχοι απειλώντας συνεχώς την Ελλάδα με εμπόλεμη σύρραξη αν δεν αποστραωτικοποιήσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Με το βλέμμα στις εκλογές, η Τουρκία μοιάζει με χώρα που κάνουν κουμάντο οι εθνικιστές «γκρίζοι λύκοι».

Στο ίδιο πνεύμα και ο απόστρατος ταξίαρχος και καθηγητής του ιδιωτικού πανεπιστημίου Aydin της Κωνσταντινούπολης, Ναϊμ Μπαμπούρογλου, που παρά το γεγονός ότι θα περιμέναμε με πιο νηφάλια αντίδραση, εκείνος ζητά να κατέβει η ελληνική σημαία από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μιλώντας σε εκπομπή του Ηaber Turk, o Mπαμπούρογλου υποστήριξε προκλητικά πως η Άγκυρα πρέπει να κάνει στα «αμφισβητούμενα» -όπως τα χαρακτήρισε- ελληνικά νησιά, ότι έπραξε και το 1996 στα Ίμια. «Τώρα λοιπόν η Τουρκία θα κατεβάσει την ελληνική σημαία από τις Οινούσσες, την Ψέριμο, όπως και από παρόμοια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στην δυτική Ανατολία και τότε θα κυματίσει η τουρκική σημαία. Τόσο απλό είναι», δήλωσε.

Ο ίδιος υποαστήριξεν ότι «η Ελλάδα δεν έχει ούτε το μέγεθος ούτε τη δύναμη ούτε την ισχύ να απειλήσει την τουρκική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι θερμή σύγκρουση, αλλά μιλάμε για διπλωματικό εξαναγκασμό».

Ο απόστρατος ταξίαρχος επανέλαβε το αφήγημα περί «αποστρατικοποιημένων» νησιών που παραβιάζουν τις Διεθνείς Συνθήκες, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως εφόσον η Ελλάδα «άλλαξε το καθεστώς τους» αυτά ανήκουν στην Τουρκία, ως διάδοχη χώρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σε ένα ανιστόρητο, εθνικιστικό παραλήρημα ο Μπαμπούρογλου ανέφερε πως το 1947 τα Δωδεκάνησα που είχαν καταλάβει οι Ιταλοί παραδόθηκαν στους Έλληνες. Αυτά τα νησιά έπρεπε να είναι όχι μόνο αφοπλισμένα όπως ανέφερε η συνθήκη της Λωζάνης, αλλά αποστρατικοποιημένα, δηλαδή δεν θα υπάρχουν καν στρατιώτες. Αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο όπου 23 νησιά και σχεδόν σε όλα από αυτά έχει αλλάξει το καθεστώς τους. Μάλιστα υπάρχουν 152 νησιά, νησάκια και βραχονησίδες που δεν έχουν παραδοθεί με συνθήκες στην Ελλάδα. Τα νησιά δόθηκαν με τον όρο όχι απλά του αφοπλισμού αλλά της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού λοιπόν εσείς αλλάξατε το καθεστώς, σε ποιον ανήκαν αυτά τα νησιά; Στο οθωμανικό κράτος. Και σε ποιον ανήκει η κληρονομιά του οθωμανικού κράτους; Ανήκει στο κράτος της τουρκικής δημοκρατίας, αυτά λένε οι συμφωνίες και τα έγγραφα», είπε ο καθηγητής Μπαμπούρογλου.

Αν δηλαδή Τούρκοι καθηγητές λένε αυτές τις ανιστόρητες ανοησίες, σκεφτείτε τι προπαγάνδα και τι ψέμα επικρατεί στον υπόλοιπο τουρκικό λαό.