Απόπειρα αυτοκτονίας από τον ιερέα που έριξε βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες

Απόπειρα αυτοκτονίας για 3η φορά επιχείρησε ο ιερέας από τη Μονή Πετράκη, που είχε ρίξει βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες. «Είναι ψυχικά ασθενής», δηλώνει ο δικηγόρος του

Απόπειρα αυτοκτονίας για 3η φορά έκανε ο 37χρονος ιερέας που είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη στις 23 Ιουνίου 2021.

Ο ιερέας δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο ο 37χρονος αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του για τρίτη φορά μέσα στις φυλακές.

«Είναι ήδη στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού» είπε ο κος Θεοδωρόπουλος και συνέχισε λέγοντας «Δεν θα μπορούσε να είχε σκοτώσει. Η συγκεκριμένη πράξη είναι διαφορετική από την περίπτωση της κυρίας Παλιοσπύρου, διότι την περιέλουσε, μπορούσε να καταπιεί το υγρό και να ήταν το βιτριόλι καταστροφικό για τη ζωή της. Η περίπτωση του εντολέα μου ήταν διαφορετική, ήταν από απόσταση».

Χαρακτήρισε τον εντολέα του «ψυχικά ασθενή»

«Έχει βγει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που τον χαρακτηρίζει ψυχιατρικά ασθενή […]Προτού γίνει η επίθεση είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Πώς τον είχε η εκκλησία στους κόλπους της; Η εκκλησία δεν τον βοήθησε. Εγώ θέλω να σας πω παραδεχόμαστε την πράξη, ο άνθρωπος χρίζει ψυχιατρικής βοήθειας και η πράξη του δεν είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας», τόνισε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως ο ιερέας είχε μια ένταση εχθές και ότι παρουσίασε στερητικά σύνδρομα.